Читај ми!

Државни врх спреман на храбре потезе

Српски државни врх спреман да повуче храбре потезе и суочи се са решавањем питања Косова, истакао председник покрајинске Скупштине Иштван Пастор у разговору са известиоцем Европског парламента за Србију Јелком Кацином.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, у разговору са известиоцем Европског парламента за Србију Јелком Кацином у Бриселу, указао је на отвореност и спремност српског државног врха да повлачи храбре потезе и суочи се решавањем питања Косова.

Пастор је истакао да су то кључне теме у поступку помака у евроинтеграцијама Србије и нагласио да у априлу очекује позитивне резултате који ће омогућити и олакшати суочавање и са другим отвореним питањима, саопштено је на интернет страници покрајинске владе.

Значајног напретка Србије не може да буде без стриктног поштовања владавине права и поштовања сопствених правила, без ослобађања унутрашње енергије а она се ослобађа кроз децентрализацију, рекао је Пастор.

Пастор је додао да, након што буду решена кључна питања, морамо се посветити и питању уставно-правног и законског положаја Војводине, њеног финансирања и свега онога што ће нам омогућити да убрзамо економски развој, јер, управо је то, како је рекао, оно што највише оптерећује наше грађане.

Пастор и Кацин оценили су да Војводина има искуство, потенцијале и енергију која може да допринесе убрзању корака Србија ка европским интеграцијама, као и њеном бржем економском развоју.

Кацин сматра да Војводина, захваљујући својој мултикултуралности, привредним и пољопривредним могућностима, има много тога што може да понуди не само Србији, већ широј регији Западног Балкана и Европи.

Како је истакао Кацин, у активирању тих потенцијала, али и у доношењу одлука које се тичу законских решења које се односе на Војводину, не сме приступати исхитрено и емотивно, већ се све мора сагледати у циљу повећања оперативне способности саме Србије и убрзавања европских интеграција.

"Србија мора да посматра ствари не само из државног угла, из угла Београда, већ и из угла Новог Сада, Ниша, Новог Пазара и осталих средина. Треба да уочи разлике и од њих направи синергију која ће допринети даљем напретку земље", рекао је Кацин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару