Читај ми!

Дачић са новим шефом Еулекса

Еулекс, заједно са Кфором и Унмиком треба да обезбеди потпуну заштиту грађана на Косову и Метохији, рекао је премијер Ивица Дачић током разговора са новим шефом Еулекса Бернтом Борхартом. Дачић је поручио да је Влада Србије спремна да координирано сарађује са мисијом ЕУ на Космету.

Председник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић инсистирао је у данашњем разговору са новим шефом Еулекса Бернтом Борхартом да ова мисија, заједно са Кфором и Унмиком обезбеди потпуну заштиту грађана на Косову и Метохији.

Дачић је поручио и да је Влада у Београду спремна да координирано сарађује са мисијом ЕУ у покрајини.

Премијер је изразио забринутост због испољавања различитих облика етничког насиља према Србима и припадницима других неалбанских заједница који и даље не могу да остваре основне слободе и права, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

"Влада Србије је спремна на координирану сарадњу са мисијом Еулекса, која треба да буде статусно неутрална и осигура безбедност и остваривање права свих грађана у складу са међународним актима и стандардима", оценио је премијер Дачић, подсећајући да међународне мисије Унмик, Кфор и Еулекс имају мандат да очувају стабилност на територији целе покрајине Косово и Метохија.

Србија је, према Дачићевим речима, спремна да настави и унапреди сарадњу, посебно на оперативном нивоу, у борби против организованог криминала, у истрагама злочина и трговине органима.

Истину треба утврђивати професионално, посебно због информација о уништавању доказа до којих се у досадашњим истрагама дошло, због тога Србија инсистира да УН имају значајну улогу у овим истражним поступцима, упозорено је на састанку председника Владе Србије Ивице Дачића са новим шефом Еулекса Бернтом Борхартом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару