Читај ми!

Састанак државног врха о Косову

Завршен састанак државног врха о наставку дијалога између Београда и Приштине. Састанак је одржан у згради Председништва Србије.

18.05 - У следећу рунду дијалога, Београд  улази са још прецизније разрађеним решењима за надлежности заједнице српских општина, рекао после састанка саветник председника Марко Ђурић. 

17.50 - Завршен састанак државног врха.  

16.30 - Почео састанак државног врха. Неколико минута пре почетка у зграду Председништва стигао је вицепремијер Александар Вучић. 

16.04 - Премијер Србије Ивица Дачић стигао на састанак у Председништву. 

15.55 - У зграду Председништва на састанак државног врха стигли су директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин и потпредседница Владе Сузана Грубјешић. 

Државни врх састао се данас како би разговарао о наставку дијалога између Београда и Приштине, а састанак је одржан у згради Председништва Србије.

Саветник председника Марко Ђурић рекао је, после састанка, да Београд у следећу рунду улази са још прецизније разрађеним детаљима. 

На састанку у Кабинету председника Србије Томислава Николића били су су премијер Ивица Дачић, вицепремијер Александар Вучић, потпредседница Владе за европске интеграције Сузана Грубјешић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, саветник председника Марко Ђурић и министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је раније да је инсистирао да се дијалог са Приштином продужи до 2. априла и да у том периоду Србија мора добро да одмери снаге и реалну политику коју ће да води.

Дачић је рекао да је висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон планирала да преговори буду завршени до 20. марта, али да је, на инсистирање Србије, дијалог ипак настављен.

"Кетрин Ештон је већ спаковала све папире и кренула да прогласи крај преговора, али сам ја инсистирао да се дијалог настави јер не желимо да Србија буде окривљена за крах дијалога", рекао је Дачић.

"Није спорно рећи 'не' када треба да се каже 'не', али оставимо то за јуначење пред нашим народом када немамо избора, а сада се потрудимо да нађемо тај други избор", истакао је премијер.

Први потпредседник Владе Александар Вучић најавио је јуче да ће седница државног врха о Косову и Метохији, бити одржана највероватније данас или сутра.

Вицепремијер је указао да Србији у Бриселу, у седмој рунди разговора, није било понуђено ништа и да се нада да ће јој у наставку дијалога бити понуђено "бар нешто".

"Ако Србији буде понуђено ништа - ништа не морате ни да прихватите нити да одбијете. Бесмислено је о томе изјашњавати се", рекао је Вучић.  

Рекао је да се нада да ће 2. априла у Бриселу Србији, ипак, нешто бити понуђено, јер то је у интересу и Европе и региона. "Понудили смо многе уступке, концесије и компромисе, а заузврат смо добили ништа. Очекујемо, ако не много, онда бар нешто од друге стране", поручио је Вучић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару