ЛДП: Проблем са РБВ постоји у целој земљи

Потпредседник Покрајинског одбора ЛДП-а Миливој Вребалов оценио да се проблем Развојне банке Војводине не разликује од проблема у целој нашој земљи, у којој се економски живот своди на командну привреду.

Проблем Развојне банке Војводине се не разликује од проблема у целој нашој земљи, у којој се економски живот своди на командну привреду, рекао потпредседник Покрајинског одбора Либерално демократске партије и потпредседник Скупштине Војводине Миливој Вребалов.

Проблеми које има цела Србија, а онда и Војводина као део тог распадајућег система, нису последица војвођанске аутономије, него назадне организације државе и заблуде да се на погрешном уставном моделу може градити модеран живот, навео је Вребалов у саопштењу.

Вребалов истиче да све јачи притисак према Војводини не може да сакрије чињенице да јавни дуг од 19 милијарди евра, инфлација од 13 одсто, милион незапослених и разорен здравствени, школски или пензијски систем нису настали одлукама покрајинских органа, него лошим политичким одлукама власти у Београду.

Потпредседник Покрајинског одбора ЛДП-а сматра да су проблеми неминовни, чим се држава умеша у оно што треба да ради слободно и уређено тржиште и додаје да свака финансијска или слична институција која располаже новцем под окриљем државе, оптерећена је политичким одлучивањем, неефикасношћу и начином рада који блокира и уништава економију.

ЛДП верује да је решење у другачијем политичком организовању, промени Устава и читавог система из кога треба уклонити навике које је време прегазило, истакао је Вребалов.

Вребалов је поручио да аутономија Војводине мора да буде модерна организација, коју централна власт неће опструисати на сваком кораку и у којој ће Војвођанке и Војвођани добити прилику да остваре своје потенцијале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару