Читај ми!

Бајатовић: Питање премијера није отворено

Питање промене на премијерској функцији није отворено ни на једном међупартијском дијалогу социјалиста и напредњака, каже Душан Бајатовић. Све је ствар политичког договора, пре свега Дачића и Вучића, али у овом тренутку не видим проблеме у функционисању Владе који би довели до такве рокаде, наводи Бајатовић.

Потпредседник СПС-а Душан Бајатовић је изјавио да питање промене на премијерској функцији формално није отворено ни на једном међупартијском дијалогу социјалиста и напредњака и да не види проблеме који би довели до замене на челу владе.

"Све је ствар политичког договора, пре свега Дачића и Вучића, али у овом тренутку ја не видим проблеме у функционисању Владе који би довели до такве рокаде, рекао је Бајатовић у интервјуу новосадском Дневнику.

Наводећи да није добро то да једна странка, ма колико да је велика, има све носеће функције у држави, Бајатовић је казао да је СНС, као већински коалициони партнер, можда и активнији, излазе са више маркетинга у јавну сферу политичког живота него што то чини СПС.

"Уз то, увек је већи партнер савијао шију мањем. Али ми имамо стратешко партнерство и циљ да Србију учинимо бољом, нагласио је потпредседник СПС-а и додао да је међу стратешким партнерима могуће разговарати о свему, али није могуће повлачити ад-хок потезе на штету другог партнера.

Одговарајући на питање да ли је Србија ближа реконструкцији Владе или новим изборима, Бајатовић је рекао да наша земља не може себи да дозволи таворење безмало још годину дана, колико би трајала предизборна кампања, састављање нове владе, а потом и да почне да функционише.

"А када је реч о реконструкцији Владе, нисам присталица таквог потеза само да би неко био министар а неко други не, рекао је Бајатовић, нагласивши да у основи свега мора бити план и програм Владе, да ли она и у ком кадровском саставу може да одговори изазовима с којима се Србија суочава.

Поводом захтева Лиге социјалдемократа Војводине за продужење важења закона о лустрацији, Бајатовић сматра да његово дејство није важно само продужити него и проширити.

"Лустрацијом морају да буду обухваћени и сви они који су крали у приватизацијама, у оквиру својих странака или лоповских удружења, или су помагали разним лобистичким групама да се обогате на штету овог народа и за то били итекако добро плаћени. Сви ти, такође, морају бити лустрирани", нагласио је Бајатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару