Чанак: Политичко пролеће у Војводини

Председник ЛСВ Ненад Чанак каже да ће бити "војвођанског политичког пролећа" али је додао да не зна које ће се године то десити.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је да је сигуран да ће Војводина доћи на дневни ред као тема и да ће бити "војвођанског политичког пролећа", али је додао да не зна које ће се године то десити.

"Хоће, сасвим сигурно ће бити војвођанског политичког пролећа. Политички ће бити, али не знам које године", рекао је Чанак у интервјуу за Радио-телевизију Војводине.

Према његовим речима, овог пролећа је могуће очекивати да ће се, након 101 године, коначно можда решити проблем Косова.

"Косово је стални проблем протеклих 101 годину. Ваљда ће сада на дневни ред доћи и нека друга тема", рекао је Чанак и додао да је питање Војводине одавно "интернационализовано", само што се то "крије" од јавности.

Он је оценио да је борба против криминала и корупције у Србији веома селективна и упитао како је могуће да се, у истрагама о спорним приватизацијама предузећа, не води и истрага о највећем скандалу, а то је приватизација Нафтне индустрије Србије.

Чанак је рекао да се борба против криминала и корупције свела на неколико хапшења, која су "на чудан начин бирана" и оценио да покрајинску власт покушавају криминализовати преко Развојне банке Војводине.

"Ја јесам за то да сви који су криви одговарају. Али, ми причамо о одговорности бивших министара, а нико не истражује афере у вези са (актуелним министрима) Велимиром Илићем и Милутином Мркоњићем", указао је председник ЛСВ.

Он је упитао шта је са одговорношћу функционера Српске напредне странке Маје Гојковић и Игора Мировића у вези са афером око Аутотранспортног предузећа (АТП) "Војводина".

Подсетио је да је Маја Гојковић тада била градоначелница Новог Сада, а Игор Мировић директор Завода за изградњу града.

"Мировић се сада представља као демократска перјаница, а реч је о истом оном човеку који је почетком деведесетих година (прошлог века) овдашњим Мађарима поручивао: 'Сендвич у шаке, у сточни вагон и марш из Србије!'", подсетио је Чанак.

Он је упитао да ли борбу против криминала и корупције у Србији воде институције или земљу воде таблоиди попут "Информера" и "Курира", који су, у ствари, "билтени подивљалих тајних служби" и који прописују на дневној бази ко ће бити ухашен, ко ће бити за одстрел, а ко ће бити проглашен убицом.

Чанак је оценио да је садашња атмосфера у друштву заправо последица чињенице да Закон о лустрацији, чији рок важења истиче 11. јуна, никада није примењен, због чега ће се од одговорности извући сви они који су криви за "мрак" из деведесетих година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару