Ко би био бољи премијер?

Премијер Ивица Дачић рекао је да медијски натписи о његовој смени нарушавају преговарачку позицију Београда у дијалогу с Приштином... Приче о томе ко би боље обављао функцију премијера, настављају се и данас.

У дану док је председник српске Владе Иваца Дачић у Бриселу преговарао са Хашимом Тачијем, у Србији се читало и о томе ће да ли ће бити реконструкције Владе и да ли ће прва два човека Владе заменити места.

Премијер Ивица Дачић за медијске спекулације по којима њему не би одговарао договор са Приштином због могуће реконструкције Владе - каже да су то "српска посла".

"Јесмо ли ми нормалан народ, јесмо ли ми нормална држава, зар не схватамо да сами себи тако нарушавамо наш државни и национални интерес", упитао је премијер.

Дачић је рекао да "не прича о себи лично", али да се пита "како може неко да иде да преговара у име Србије", а да се пише "да само што није смењен".

"Ево им функција премијера, ко год је хоће нек дође да разговара са Тачијем ако може боље", рекао је председник Владе.

Свој лични став о вероватноћи да дође до промене премијера изнео је заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке Зоран Бабић.

"У досадашњем функционисању Владе Србије најбоље ефекте, најбоље резулате рада и највише помака смо постигли у оним деловима који су били поверени господину Александру Вучићу", каже Бабић.

Према његовим речима, резултати које је лидер напредњака постигао до сада квалификују га да и посао премијера може да обавља на квалитетан начин.

"Ја сам сигуран и то је моје лично мишљење које није ни навијачко ни субјективно, да може посао премијера да ради веома квалитетно као и све ове друге послове који су му били до сада поверени", рекао је Бабић.

Реакције стижу и из Социјалистичке партије Србије.

Функционер СПС-а Бранко Ружић оценио је да докле год Влада Србије буде имала парламентарну већину нема разлога да се било чији мандат ограничава успехом или неуспехом у реализацији циљева Владе.

Ружић каже да СПС није против да се примени било који модел реконструкције уколико би он унапредио њен рад, али истиче и да је сарадња лидера социјалиста и напредњака на завидном нивоу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару