Читај ми!

Дачићев мандат није био условљен преговорима

Бранко Ружић из СПС-а каже да мандат премијера Ивице Дачића од његовог доласка на ту функцију није био условљен успехом преговора о Косову и да ће тако остати. Докле год Влада Србије буде имала парламентарну већину нема разлога да се било чији мандат ограничава успехом или неуспехом у реализацији циљева Владе, рекао је Ружић.

Функционер Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић рекао је да мандат премијера Ивице Дачића од његовог доласка на ту функцију није био условљен успехом преговора о Косову и да ће тако остати.

"Када је мандат за састав нове владе председник Томислав Николић предао садашњем премијеру Ивици Дачићу таквих лимита није било нити су били помињани, тако да уколико уђете по једним правилима у одређену утакмицу, та правила важе од почетка до краја", рекао је Ружић у интервјуу за агенцију Бета.

Ружић је оценио да докле год Влада Србије буде имала парламентарну већину нема разлога да се било чији мандат ограничава успехом или неуспехом у реализацији циљева Владе.

Коментаришући најаве о реконструкцији Владе, Ружић је рекао да нема ништа против да се примени било који модел реконструкције уколико би он унапредио њен рад.

"Реконструкција Владе заиста неће бити питање које ће бити решавано на главним одборима владајућих странака, него ће бити у најбољем интересу грађана и грађанки Србије, решавано на састанку лидера коалције, јер нису главни одбори странака ти који опредељују функционисање владе", рекао је Ружић, који је и председник Извршног одбора СПС-а.

На питање да ли се унутар СПС-а разговарало о раду министара из редова те странке, Ружић је рекао да јесте, али да нису изношене појединачне оцене о њиховом раду.

"Конкретна имена нисмо помињали", рекао је Ружић.

Ружић је рекао да уколико постоји потреба да се на неки начин унапреди рад владе да ће СПС "врло отворено о томе разговарати с коалиционим партнерима, пре свега из СНС".

"Ми из СПС-а сагледавамо владу на један целовит начин, свеобухватно и не желимо да је парчамо по феудима, односно који ресори или која министарства припадају одређеним политичким странкама", рекао је Ружић.

Сарадња Дачића и Вучића на завидном нивоу

Он је истакао да је сарадња лидера СПС-a Ивице Дачића и првог потпредседника Владе Александра Вучића на завидном нивоу.

"Мислим да витални циљеви и интереси Владе барем до сада ни на који начин нису угрожени", рекао је Ружић.

Упитан да ли су последње афере које повезују премијера Ивицу Дачића са криминалним групама покренуте намерно против њега, Ружић је рекао да је тај "покушај доживео фијаско".

"То је по мени најважнији епилог свега тога, а ко је стајао иза тога мислим да ће време брзо показати", навео је Ружић.

Он је рекао да би било претенциозно говорити о томе ко стоји иза покретања таквих афера, али је сигурно да стоје они који би једном дискредитацијом Владе Србије и самог премијера остварили своје политичке, економске или неке друге интересе.

Коментаришући спекулације у јавности о могућој сарадњи Демократске странке и СПС-а, без Српске напредне странке, Ружић је рекао да те "приче које се пуштају у чаршију просто опет служе некима како би покушали да уздрмају владу или њеног премијера".

"Одбијам било какву могућност да сам учествовао у нечем таквом... Ми смо се определили за једну владу која ће много ефикасније радити на реализацији циљева, преузели смо највећу дозу одговорности чињеницом да је на челу владе председник наше странке", рекао је Ружић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару