Читај ми!

Живковић: Србија у очајном стању

Србија је у очајном стању и Нова странка ће покушати то да промени програмом политичко-економског препорода чији је приоритет запошљавање, каже оснивач те партије Зоран Живковић.

Оснивач Нове странке Зоран Живковић изјавио је на трибини у Ужицу да је Србија у очајном стању и да ће та странка покушати то да промени програмом политичко-економског препорода који ће за приоритет имати запошљавање.

"Не знамо где су нам границе земље, који су нам спољнополитички приоритети, инвестиција нема, а људи се запошљавају само у јавном сектору, који је преоптерећен. Једном речју, Србија је у очајном стању и Нова странка ће покушати то да промени", изјавио је бивши премијер и некадашњи функционер Демократске странке.

Говорећи о актуелној политичкој и економској ситуацији у земљи, Живковић је рекао да је Србија друштво које је корумпирано и у коме грађани немају наду у будућност ни своје породице ни државе.

"Актуелна политичка елита дојадила је и Богу и људима. Бавећи се само својим и статусом странке, већ девет година у Србији нису решили ниједан проблем, а у међувремену су створени још многи", рекао је Живковић.

Истакао је, говорећи о мерама Нове странке за будући политичко-економски препород Србије, да ће приоритет бити запошљавање,које ће бити омогућено довођењем инвеститора, пре свега у области прехрамбене индустрије.

"Нама су потребни страни инвеститори, јер домаћих практично и нема, јер су или у затвору или се плаше. У сваком случају и да није таква ситуација, тај ниво домаћег капитала је мали да би се покренула привредна активност у земљи. Предност страних инвеститора је и то што, поред капитала, доносе и тржиште", нагласио је Живковић у Ужицу, где је Нова странка наставила да прикупља потписе за регистрацију странке.

Живковић је најавио да се са прикупљених 10.000 потписа грађана испуњава законски основ за регистрацију странке чија ће оснивачка скупштина бити одржана 7. априла у Београду, након чега ће бити формирани и одбори у градовима и општинама у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи