Читај ми!

Позив за подршку изградњи пловног пута

Министар Милан Бачевић позвао чланове парламентарног Одбора за заштиту животе средине да подрже идеју о изградњи пловног пута Београд - Солун. У Влади постоји висок степен сагласности за израду студије изводљивости о изградњи тог пловног пута, истакао Бачевић.

Милан Бачевић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања, рекао је да су сви важни пројекти у историји човечанства наилазили су на отпор, па тако и идеја о изградњи пловног пута од Београда до Солуна.

Представљајући Извештај о раду свог министарства од новембра 2012. до јануара 2013. године, Бачевић је апеловао на чланове скупштинског Одбора за заштиту животе средине, који су тај извештај и усвојили, да имају разумевања за тај пројекат.

Министар је додао да, иако је претрпео велике медијске нападе, он остаје при ставу да је то добар пројекат.

Према његовим речима, они који су били истрајни и уверени у исправност својих планова и намера су и успевали. У Влади Србије постоји висок степен сагласности за израду студије изводљивости о хидросистему Дунав-Морава-Вардар, нагласио је Бачевић.

Министар је нагласио да за тај, како га је назвао, сјајан пројекат, држава неће морати да се задужује, као и да га је могуће реализовати уколико се покаже да је исплатив, а заинетересованост покажу и друге државе.

Бачевић је тај пројекат и гасовод Јужни ток оценио као два најзначајнија пројекта за Србију.

Говорећи о проблему нелегалних објеката, министар Бачевић је рекао да велики проблем представљају они који су изграђени у националним парковима и заштићеним добрима.

Бачевић је најавио да ће са председником војвођанске владе Бојаном Пајтићем ускоро потписати уговор о статус Фрушке Горе, пошто је Уставни суд Србије затражио да се Фрушка Гора врати у надлежност Влади Србије.

Проблем националних паркова и заштићених добара, додао је министар, јесу и дужници, због којих ти паркови негативно послују, а Скијалишта Србије означио као највећег дужника.

Министар је најавио јавну расправу о Закону о геолошким истраживањима истакавши да Србија има неистражених сировина и да он не може да спречи некога уколико жели да истражује.

"Постоје потпуно чисте технологије за прераду никла и то никако не може да угрози животну средину", рекао је Бачевић.

"Неће бити реконструкције Владе"

Бачевић сматра да неће бити реконструкције Владе Србије и да са њим нико није разговарао о евентуалној смени са места министра.

Бачевић је рекао да би о евентуалној смени са места министра, са њим требало да разговарају премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Александар Вучић.

У медијима се Бачевић помиње као један од министара које жели да замени лидер напредњака Александар Вучић.

"Ја сам чиновник Владе па би логично било да са неким од њих разговарам на ту тему. Евентуалну смену ми никада нико од њих није споменуо. Мислим да нисам лоше радио", рекао је Бачевић.

Министар је навео да је поднео извештај о раду свог министарства и да не очекује никакве турбуленције нити у Српској напредној странци нити у Влади Србије.

"Не очекујем баш никакве турбуленције, мислим да ова Влада добро ради. Да ли може боље, вероватно да може, увек може боље. Не бих оцењивао појединачно рад министара јер то није коректно, а са мном нико није разговорао о мојој евентуалној смени", рекао је Бачевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи