Читај ми!

Ђурић: Обрачун са посланицима ЛДП-a

Изрицањем опомена без образложења Небојша Стефановић се обрачунава са посланицима ЛДП-а и спречава да се говори о њему и његовим квалификацијама, оптужио је посланик ЛДП-а Бојан Ђурић председника Скупштине.

Посланик Либерално демократске партије (ЛДП) Бојан Ђурић оптужио је председника парламента Небојшу Стефановића да се изрицањем опомена без образложења обрачунава с посланицима ЛДП-а.

Поводом новчане казне коју треба да плати због опомена које му је на седници парламента изрекао председник Скупштине, Ђурић је оптужио Стефановића да изриче опомене искључиво да би спречио да се говори о њему и његовим квалификацијама и да би се обрачунао са посланицима ЛДП-а.

Ђурић је напоменуо да такве мере нису манир демократског друштва и да се тако не може у Европу.

"Сва срећа па ЛДП није оно што су они некад били. Ми не чупамо микрофоне и не поливамо водом. Имамо само тај микрофон и говорницу, и ако Стефановићу Уставни суд допусти неограничену моћ, наш одговор ће бити миран, цивилизован и демократски", рекао је Ђурић и најавио да ће поднети Уставну жалбу због необразложеног кажњава.

Ђурић је навео да је проблем што Стефановић није образложио зашто га је казнио.

"Да ли је био увређен тиме што сам поменуо да је образовање стекао на Мегатренду и да не сме да ми краде време у расправи? Ако он сматра да је 15.178 динара мера његове части и угледа због те увреде немам примедби на његово самовредновање. Ако то није био мотив да ме казни, онда дугује образложење", истакао је Ђурић.

Навео је да ће са задовољством платити казну од 15.178 динара јер, како је рекао, тај новац иде у хуманитарне сврхе и бар ће неко угрожено дете у Србији имати користи од бахатости председника парламента.

"За земљу је, међутим, од казне коју сам добио, много важније да види како су у Србији узурпиране институције. Ако се у Скупштини, на расправи о квалитету млека, председник Скупштине обрачунава са посланицима ЛДП тако што нам онемогућава да говоримо, онда ја не верујем у ту проевропску метаморфозу напредњака", напоменуо је Ђурић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи