Читај ми!

Промена премијера није званично помињана

Евентуална промена на месту премијера током реконструкције Владе Србије није званично помињана ни у СПС-у ни у комуникацији са коалиционим партнерима, рекао Бранко Ружић. Функцинер СПС-а навео да не очекује да ће се договори о реконструкцији Владе, уколико до ње дође, десити пре средине априла.

Функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) Бранко Ружић изјавио је да евентуална промена на месту премијера током реконструкције Владе Србије "није званично помињана" ни у СПС-у ни у комуникацији са коалиционим партнерима.

Потпредседник Српске напредне странке и председник Скупштине Србијe Небојша Стефановић рекао је јуче да би лидер напредњака и први потпредседник Владе Александар Вучић био најбоље решење за премијера Србије.

Ружић је рекао за Бету да та Стефановићева изјава може да се третира "као легитиман партијски и лични став", али да такви ставови "могу долазити из разних партија, од различитих функционера и политичких лидера".

"Социјалистичка партија Србије је у више наврата изнела став да сваки модел реконструкције који може да унапреди и учини Владу премијера Ивице Дачића (председника СПС-а) још ефикаснијом јесте добродошао, али за то, наравно, треба постићи договор и консензуални приступ пре свега лидера коалиције", рекао је функционер социјалиста.

Ружић је навео да не очекује да ће се договори око реконструкције Владе, уколико до ње дође, десити пре средине априла.

"Пред нама су нове рунде преговора са политичким представницима косовских Албанаца и то је оно што је веома важно за Србију, и у том погледу не очекујем да ће се договор око реконструкције, уколико до ње дође, десити пре средине идућег месеца", изјавио је Ружић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи