Читај ми!

Србија је пружила руку

Саветник председника Марко Ђурић очекује да ће Штефан Филе дати снажну поруку да се у наредних неколико недеља, можда две недеље постигне нека врста оквирног споразума са Приштином. Србија је испружила руку, али Србија бранећи заједницу српских општина брани и право на опстанак српског народа на Космету, каже Ђурић за РТС.

Од посете европског комесара Штефана Филеа саветник председника Марко Ђури очекује да се валоризује и призна напор који је Србија учинила претходних месеци и година, као и како каже, "озбиљно одрицање и суштинске реформе које су спроведене".

"Са друге стране када је реч о дијалоу Београда и Приштине за очекивати је да ће господин Штефан Филе дати снажну поруку да се у наредних неколико недеља можда две недеље постигне нека врста оквирног споразума са Приштином", навео је Ђурић у изјави за РТС.

Према његовим речима, неопходно је да у овом тренутку европски званичници и званичници који имају утицај на Приштину пренесу снажну поруку притиска и неопходности Приштине да буде спремнија на компромис.

"Србија је пружила руку, али Србија бранећи заједницу српских општина брани и право на опстанак српског народа на Космету и ми даље од овога што смо испружили руку и показали се спремним за компромис не можемо да идемо", рекао је Ђурић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи