Читај ми!

Парламентарна сарадња са Индонезијом

Потписан Меморандум о разумевању и међупарламентарној сарадњи Србије и Индонезије. Само искрена пријатељска сарадња може да доведе до напретка у односима два народа, рекао је Небојша Стефановић, који борави у вишедневној посети Индонезији.

Председник Народне скупштине Србије Небојша Стефановић, оценио је, након првог дана посете Индонезији, да су разговори, које је имао, још једном потврдили сарадњу и блиске односе две земље, као и да би нови корак у економској сарадњи могао подстаћи снажнију размену и сарадњу.

Стефановић је, у изјави Танјугу, рекао да је посета Индонезији до сада била веома успешна.

"Први корак који смо учинили је била посета парламенту, где смо потписали са председником Доњег дома, односно репрезентативног дома, споразум о разумевању и сарадњи два парламента који ће проширити и унапредити нашу сарадњу. Захвалио сам се домаћинима на принцпијелној подршци у решавању проблема Косова и Метохије, где Индонезија снажно подржава Србију, нагласио је Стефановић.

Он је рекао да је, поред класичне сарадње два парламента, са председницима сва три дома индонежанске скупштине и представницима инвестиционе коморе, разговарао и о могућностима економске сарадње.

"То је важно јер смо договорили веома конкретне кораке, да индонежански привредници посете Србију, размотрили могућности отварања јендог регионалног центра одакле би се роба из Индонезије дистрибуирала у читавом региону, али разговарали и о могућности отварања заједничких мешовитих фирми које би се бавиле прерадом, дорадом одређених производа и пласирањем на трећа тржишта, објаснио је Стефановић. 

Председник Скупштине оценио је да су сарадња и блиски односе које имају Србија и Индонезија овом посетом још једном потврђени, те да сматра да ће нови корак у економској сарадњи бити иницијална каписла која ће оживети размену и сарадњу две државе.

Стефановић и Али потписали су Меморандум о разумевању и међупарламентарној сарадњи. 

Сусрету Стефановића и Алија присуствовали су председник одбора за интерпарламентарну сарадњу Сурахман Хидајат, председник одбора за спољне послове Махфудз Сидик, председник парламентарне групе пријатељства Србија-Индонезија Милтон Пакпахан. 

Стефановић је, такође, разговарао и са председником Народне консултативне скупштине Републике Индонезије Тауфиком Киемасом, председником Регионалног Представничког већа Ирманом Гусманом и замеником директора Борда за координацију индонежанским инвестицијама Ахмадин Курниадијем. 

Председник Скупштине борави у вишедневној посети Индонезији на позив председника Представничког дома Индонезије Марзуки Алија. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи