Читај ми!

Делегација Србије у Бриселу

На састанку Европског парламента о борби против корупције, реформи правосуђа и процесу евроинтеграција учествују Никола Селаковић, Милан Пајевић и делегација Одбора за европске интеграције на челу са председницом Милицом Делевић.

Министар правде Никола Селаковић, директор Канцеларије за европске интеграције Милан Пајевић и делегација Одбора за европске интеграције, с председницом Милицом Делевић на челу, учествоваће у Бриселу на Интерпарламентарном састанку Европског парламента о борби против корупције, реформи правосуђа и перспективама за даљи процес евроинтеграција.

Министар Селаковић, како је најављено из Минисатрства правде и државне управе, током дводневног састанка, говориће о реформи правосуђа и борби против организованог криминала и корупције, а теме разговора биће и однос Београда и Приштине, сарадња централне и локалне власти, као и положај мањина и развој економије.

Делегација скупштинског Одбора за европске интеграције састаће се с делегацијом Европског парламента за односе са Албанијом, Босном и Херцеговином, Србијом, Црном Гором и Косовом.

Чланови Одбора Скупштине Србије размениће са колегама из Европског парламента мишљења о политичкој ситуацији у Србији и напретку који је постигнут у оквиру Процеса стабилизације и придруживања Европској унији од одржавања последњег ИПС-а 27. и 28. септембра 2012. године у Београду.

Током дводневног састанка, како је најављено из српског парламента, предвиђена је размена мишљења између представника Владе Србије, Високог представника за заједничку спољну и безбедносну политику и Европске комисије о политичкој ситуацији у Србији и о перспективама за даљи процес европских интеграција.

У делегацији Одбора за европске интеграције биће и заменик председника Ласло Варга и чланови Јадранка Јоксимовић, Дијана Вукомановић, Младен Грујић, Мира Петровић, Јелена Триван, Слободан Самарџић, Иван Андрић, као и посланици Биљана Пантић Пиља и Славица Савељић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи