Читај ми!

Од Ештонове само јеловник!

Државни врх је у Бриселу имао добар састанак с високом представницом ЕУ Кетрин Ештон, али тамо није понуђен никакав документ осим јеловника, каже премијер Ивица Дачић. Неизвесно да ли ће Ештонова сутра доћи у Београд, што зависи од резултата њене посете Приштини, наводи Дачић.

Председник Владе Србије Ивица Дачић рекао је да се решење за Косово не може постићи само у оквиру закона и устава Косова, већ да мора бити компромиса који ће задовољити обе стране. Премијер је рекао да је неспорно опредељење Владе и државног руководства да Србија има национални интерес да се приближава Европској унији.

Дачић је на конференцији за новинаре на Копаонику, у оквиру Бизнис форума, рекао да је државни врх у понедељак имао добар састанак с високом представницом ЕУ Кетрин Ештон у Бриселу, али да тамо није понуђен никакав документ "осим јеловника".

Рекао је да је с Кетрин Ештон договорено оно што је суштина предлога Србије: формирање заједнице српских општина на Косову.

Премијер је додао да Београд жели да реши то питање, али да не постоји сагласност о томе "шта је заједница и шта ће она радити".

Став Приштине је да то буде невладина организација и да практично нема овлашћења, рекао је Дачић.

"Разговори нису лаки. Да постоји лако решење не би се ни водили преговори", рекао је премијер и додао: "Не могу да кажем да сам оптимиста... Постоји мишљење да ће Београд сада учинити све ради датума за преговоре с ЕУ, али Београд то чини због одрживог решења за Косово, а не због датума".

Према његовим речима, још није извесно да ли ће Кетрин Ештон сутра доћи у Београд, што зависи од резултата њене посете Приштини.

Ни у Европској комисији у Бриселу нису могли да потврде да ли ће Кетрин Ештон, посетити и Београд, преноси Бета.

Дачић је поновио да у Бриселу у понедељак није потписан никакав документ и да би неки споразум, ако буде постигнут, могао бити парафиран на неком следећем састанку.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару