Читај ми!

Приближавање ЕУ национални интерес

Неспорно је опредељење Владе и државног руководства да Србија има национални интерес да се приближава Европској унији, рекао премијер Ивица Дачић. Заједнички интерес Србије и ЕУ је да буду стратешки партнери у решавању важних питања за Србију, рекао Дачић на бизнис форуму на Копаонику.

Примијер Србије Ивица Дачић позвао је земље Европске уније да уложе напор и постигну минимум заједничких интереса са Србијом у решавању питања Косова и приближавања Србије ЕУ.

Премијер је рекао да је неспорно опредељење Владе и државног руководства да Србија има национални интерес да иде и приближава се Европској унији. 

"Желим да поновим да ми то не радимо збо ЕУ, него због Србије и грађана Србије", рекао је Дачић.  

Дачић је на почетку Копаоник бизнис форума рекао да сматра да је заједнички интерес Србије и ЕУ да буду стратешки партнери у решавању тих важних питања за Србију, како би она постала фактор стабилности на Балкану. 

"Нестабилна Србија, чији је народ понижен, може да буде фактор нестабилности, а ми желимо да Србија буде синоним мира и безбедности", истакао је Дачић.

Он је рекао да је Србија у специфичној ситуацији у преговорима о приближавању ЕУ и да њена позиција није лака, односно да је специфична по томе, јер је централно питање Косово.

Како је додао, у тим преговорима Србија не може по својој жељи да дефинише модел како да се реши проблем с Приштином.

Премијер је рекао да је Србија спремна за компромисе у решавању питања Косова, како би земља ишла даље, а њени грађани живели боље.

"Влада је спремна да помогне грађанима и привреди који желе нешто да ураде да би земља брже изашла из кризе", рекао је Дачић и оценио да криза предуго траје и погађа све грађане.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару