Читај ми!

Промене у Влади у априлу?

Премијер Ивица Дачић и вицепремијер Александар Вучић следеће недеље ће разговарати о реконструкцији кабинета, пишу "Новости". Спекулише се да Вучић није задовољан радом четири министра из редова напредњака.

Ако се премијер Ивица Дачић и вицепремијер Александар Вучић почетком следеће недеље сагласе да су неопходне промене у Влади, реконструкција би могла да буде спроведена већ до краја априла, пишу Вечерње новости позивајући се на изворе из владајуће коалиције.

Први потез до краја недеље требало би да повуку напредњаци, јер се очекује да Главни одбор расправља о смени њихових министара. Лист оцењују да ће то практично бити увод и за рокаде међу кадровима социјалиста и Уједињених региона Србије.

Према незваничним информацијама Новости, "на тапету" ће међу првима бити четири министра из Српске напредне странке.

Спекулише се, наиме, да Александар Вучић није у потпуности задовољан радом Братислава Петковића, Милана Бачевића и појединим потезима Ивана Мркића.

Такође, незадовољан је и првим реакцијама Горана Кнежевића на аферу са млеком, иако је, како се наводи, свестан тога да тај случај има и политичку позадину.

Потпредседник СНС-а Игор Мировић каже за Новости да ће његова партија пажљиво одмерити учинак у свим ресорима и да ће, на крају, Главни одбор пресећи ко није довољно добро радио.

"После тога очекујем политички договор са партнерима из Владе о циљевима, дометима реконструкције, коју пре свега видим као једну оперативну промену чији је циљ унапређење рада и ефикасности Владе. Ако сменимо неког од министара, вероватно ће се са партнерима повести дијалог и о учинку њихових чланова владе", каже Мировић.

Заменик председника СПС-а Жарко Обрадовић понавља да су социјалисти спремни да преиспитају рад својих министара, ако се лидери владајуће коалиције сагласе да је реконструкција нужна. Не жели да спекулише ко би у том случају био прекобројан.

"Ако се постави питање реконструкције, спремни смо да оценимо наше учешће у власти", каже Обрадовић.

Портпарол УРС-а Марко Селаковић подсећа да су на седници председништва анализирали рад својих министара и да су задовољни њиховим резултатима.

"Држава је у таквој ситуацији да сви морају да дају максимум. У том смислу, реконструкција владе је, ипак, боље решење од ванредних избора", каже Селаковић.

Међутим, Новости наводе и да примедбе лидера СНС-а на рачун министарске "четворке" не значе и да ће сви бити смењени на седници Главног одбора, али се процењује да ће бар један од њих морати да напусти кабинет у Немањиној и да је засад томе најближи министар културе Братислав Петковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару