Читај ми!

Нови уговор Србије и Турске

Србија и Турска се договориле о новом уговору о изручењу. Министар Никола Селаковић, који предводи делегацију, у Анкари разговарао о унапређењу билатералне сарадње.

Делегације министарстава правде Србије и Турске договориле су се данас у Анкари о новом билатералном уговору о изручењу, саопштило је Министарство правде Србије.

Делегације два министарства разговарале су о потписивању три нова уговора о правној сарадњи.

Помоћник српског министра правде Милисав Чогурић рекао је да ће тим уговорима бити уређене све области сарадње у грађанској и кривичној материји, а биће закључени и уговори о екстрадицији и уговор о извршењу судских одлука у кривичним стварима.

"Део уговора је усаглашен током нашег боравка у Турској и врло брзо се очекује потписивање уговора", истакао је Чогурић. 

Министар правде Никола Селаковић, који предводи делегацију у дводневној посети Турској, данас је разговарао са председником Државног савета Турске Хусеином Каракулучком о унапређењу билатералне сарадње и размени искуства у области државне администрације.

Селаковић је јуче у Анкари разговарао са председником турског парламента Џемилом Чичеком, министром правде Садулахом Ергином, као и са челницима Уставног и Касационог суда и главним државним тужиоцем Хасаном Ербилом.

После тих разговора он је рекао да очекује да се до јесени одржи заједничка седница влада Србије и Турске у Београду и да уколико уговори о правној сарадњи са Турском не буду потписани у априлу, онда ће то сигруно бити до краја јесени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи