Читај ми!

У Бриселу о официрима за везу

Настављају се разговори с Приштином о спровођењу договора о официрима за везу, рекао директор канцеларије за КиМ Александар Вулин, додајући да је за Србију неприхватљиво да ти званичници имају дипломатски статус.

Директор канцеларија за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је да се у Бриселу настављају разговори с Приштином о спровођењу договора о официрима за везу, али да је за Србију неприхватљиво да ти званичници имају дипломатски статус.

"Ми ћемо обезбедити све што је неопходно за несметано функционисање официра за везу, али никако дипломатски статус. Ми не размењујемо амбасадоре, не правимо конзуларно одељење, ми само размењујемо официра за везу у складу с раније постигнутим договорима", рекао је Вулин новинарима у Бриселу.

Вулин је рекао да од Србије не зависи то што споразум о официрима за везу није почео да се примењује како је планирано 1. марта, али да Приштина настоји да "где год може показује како је наводно независна и како је држава као и све остале".

"Србија стоји при томе да канцеларија буде смештена у делагацију Европске уније. Приштинска страна има жељу да се на тог официра практично односи Бечка конвенција, а то је за нас неприхватљиво. Да би се дошло до тога, ипак морате да будете признати у УН, а бојим се да је то предалеко за Приштину", рекао је Вулин.

Директор канцеларије за КиМ је негирао да постоји могућност да у Србији косовском официру за везу буде угрожена безбедност или да против њега буде поднета тужба за подривање уставног поретка.

"Србија гарантује безбедност сваком припаднику, сваком члану Делегације ЕУ, па и сваком госту делегације, тако да нема никакве бриге за безбедност. Подсетићу вас да је држава Србија позната у целом свету да код нас безбедност никада никоме није била угрожена, ни заштићеним сведоцима ни политичарима. Нажалост, то се за неке друге државе не може рећи", рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи