Читај ми!

СНС проверава своје министре

Посланичка група СНС-а је спремна да замени своје министре и друге државне функционере за које сматра да нису добро обављали свој посао, наводи се у саопштењу шефа посланичке групе СНС Верољуба Арсића.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Верољуб Арсић рекао је да је та странка спремна да замени своје министре и друге државне функционере за које сматра да нису добро радили и навео да својим примером жели да охрабри и друге политичке странке да направе сличан корак.

Арсић је новинарима у парламенту, одговарајући на питања везана за евентуалну реконструкцију владе, рекао да то није везано за актуелни политички тренутак и подсетио да је СНС на последњој седници Главног одбора затражила да сви министри, државни секретари, председници општина и градоначелници обавесте тај одбор шта су радили у претходном периоду.

Из тих извештаја, како је рекао, из њихове анализе и разматрања зависиће и останак појединих чланова странке на одређеним функцијама.

Арсић је подсетио да СНС има највећи број посланика у парламенту и највећи број министара у влади и поручио да су преиспитивањем њиховог рада желели да охрабре коалиционе партнере да и они учине сличан корак.

"Садашњи министри имали су доста времена да уђу у проблематику својих ресора, да предузму одређене радње и остваре одређене резултате неко се у том боље снашао неко мало слабије, али свакако циљ нам је да сваки државни орган ради посао због кога постоји, да има резултате а не само да неко заузима јавну функцију и да једноставно чека крај мандата", рекао је Арсић.

На констатацију новинара да је лидер СНС директно рекао да постоје неки људи чијим радом странка није задовољна и да се стиче утисак да само напредњаци нису задовољни радом својих кадрова а да друге партије својим кадровима ништа не замерају, Арсић је навео да је то питање за друге странке.

"Како су задовољне или не, то морате њих да питате али мислим да је ово на шта се одлучила СНС политички јако храбро и не може бити штетно ни за СНС нити за политику коју водимо. Ако би и други који нису задовољни својим министрима преузели ту дозу политичке одговорности и храбрости свакако ни њима не би то нанело било какву политичку штету", рекао је Арсић.

Он је закључио да, уколико њихови министри и други државни функционери не раде свој посао како треба, странка је спремна да их замени, па и ако друге странке то не буду учиниле.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи