Читај ми!

ЛДП: Живковић заборавља шта је радио

Бивши премијер Зоран Живковић свакодневно напада ЛДП, а заборавља шта је радио док је био на власти, каже потпредседница либерала Наташа Мићић. После деценијске улоге статисте једино што не дозвољавамо је да данас, после тога, оптужујеш и саветујеш ЛДП, истиче Мићићева.

Потпредседница Либерално демократске партије Наташа Мићић оценила је да бивши премијер и оснивач "Нове странке" Зоран Живковић, "после деценијске улоге статисте" у политичком животу свакодневно вређа ЛДП при чему заборавља шта је радио.

Мићићева, подсетивши да је некада радила са Живковићем, наводи да је приморана да реагује и одговори "на његове свакодневне нападе и вређање ЛДП".

"Након што си пре 10 година Србију гурнуо у наручје Војиславу Коштуници, одбијањем да распишеш изборе после акције 'Сабља', данас си поново спознао да постоји политика у земљи, и то после деценијске улоге статисте у политичком животу", навела је потпредседница ЛДП-а у изјави достављеној Танјугу.

Према њеним речима, која је у том периоду била председница парламента, то је, у најмању руку, неодговорно и понижавајуће за некога ко је био премијер ове земље".

"Твоје су право и политички избор били да после 2004. године останеш у странци која је ћутала о свим проблемима у земљи, кохабитирала и правила коалиције", навела је Мићићева.

Потпредседница ЛДП-а је нагласила и да "једино што не дозвољавамо је да данас, после тога, оптужујеш и саветујеш ЛДП која је у међувремену чинила све како би променила курс државне политике".

Мићићева је навела да је ЛДП подржала судско веће које је судило убицама Зорана Ђинђића, бранила институцију Специјалног суда, тражила откривање пуне истине о политичкој позадини убиства Зорана Ђинђића.

"Нисмо изабрали да лажемо грађане о Косову или да немамо став, него смо увек говорили истину, због чега су десетине просторија ЛДП-а запаљене и нападнуте", истакла је потпредседница либерала.

Према њеним речима, ЛДП није, "као Живковић, преспавала доношење Устава, него смо водили антиуставну кампању, критикујући начин доношења и садржај Устава који је донет противно вољи грађана".

"Занимљив је његов избор да се обрачунава са једином странком која од свог оснивања није била на власти на републичком нивоу, али и поред таквих површних ставова, желим му успешан повратак у политику", рекла је Мићић.

Живковић, који је скоро основао нову партију, очекује да ће у другој половини године бити одржани ванредни парламентарни избори и претходно је рекао Танјугу да та политичка организација неће правити предизборне коалиције, али је спремна на постизборну сарадњу са ДС и ЛДП ако се "отрезне".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи