Читај ми!

Петровић формирa посланичку групу?

Након искључења из Демократске странке, посланик Душан Петровић почиње разговоре са заинтересованим посланицима о формирању посланичке групе у Скупштини Србије. ДС капитулирао пред самовољом Драгана Ђиласа, оценио Петровић.

Посланик Душан Петровић рекао је да ће, након дефинитивног искључења из Демократске странке, почети разговоре са заинтересованим посланицима о формирању посланичке групе у Скупштини Србије.

"За неколико дана обавестићу вас како теку ти разговори и тада ће се стећи потпуно јасна слика како теку ствари са посланичком групом", рекао је Петровић.

Петровић је навео да ће разговоре о формирању новог посланичког клуба почети са посланицима који су, како је навео, изразили висок степен солидарности са њим и који желе да сарађују у спровођењу политике децентрализације.

Поводом дефинитивне одлуке ДС-а да буде искључен из чланства, Петровић је рекао да са жалошћу мора да констатује да је ДС капитулирао пред самовољом председника странке Драгана Ђиласа и поновио да је одлука о његовом искључењу неуставна.

Са друге стране, шеф посланичке групе Деморатске странке Борислав Стефановић рекао је да је та странка знала да Петровић месецима уз подршку власти припрема нову странку и нови посланички клуб у Скупштини Србије. 

Душан Петровић и Вук Јеремић су искључени из ДС-а јер нису желели да врате посланички мандат, што је партијско руководство тражило од свих министара у бившој влади.

Петровић је рекао да се неће судити са ДС-ом, али да поштује то што је Јеремић покренуо иницијативу пред Уставним судом за оцену уставности одлуке Главног одбора о искључењу посланика ДС-а који су били министри у претходној влади, а који су одбили да врате посланички мандат.

"Нећу да се парничим са ДС-ом, нисам отишао из Демократске странке. ДС одлази од себе и док је Ђилас председник, нема шансе да се странка врати себи и својим темељним вредностима. Поново ћемо се наћи у будућности, када Ђилас не буде више председник партије", рекао је Петровић.

Његову конференцију за новинаре у холу Скупштине Србије пратили су Сања Чековић, Миодраг Ђидић и Небојша Зеленовић. Прошле седмице на свечаној седници парламента, поводом Дана државности, они су седели уз Душана Петровића, као и посланици ДС-а Бошко Ристић и Милован Марковић.

За формирање самосталног посланичког клуба потребно је најмање пет посланика.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи