Читај ми!

Калановић: Промене или избори у Београду

У функционисању Београда мора да дође до унутрашњих промена или се ићи на ванредне изборе, рекла је министарка регионалног развоја и чланица председништва УРС-а Верица Калановић.

Министарка регионалног развоја и чланица Председништва УРС-а, Верица Калановић изјавила је да ће доћи до унутрашњих промена у функционисању Београда који запада у кризу или ће престоница морати да иде на превремене изборе.

Калановић је за данашње издање Данаса оценила да Београд запада у кризу функционисања и да градоначелник Драган Ђилас мање пажње посвећује граду у односу на националну политику, јер је истовремено председник опозиционе партије. 

"Или ће доћи до унутрашњих промена у функционисању престонице или ће Београд морати да иде на превремене изборе", истиче Калановић, која сматра да Београд не функционише онако како је функционисао у прошлом мандату градоначелника Ђиласа.

"Нема нових пројеката, грађани су незадовољни, постоје проблеми са грејањем, са неочишћеним снегом на ободу града, са бус-плусом, као и са радом комуналних предузећа", напомиње Калановићева.

Министарка је најавила да ће предлог националне стратегија за децентрализацију ове године бити упућен Влади Србије и да ће до краја године или почетком следеће та стратегија бити усвојена и у парламенту.

Калановић верује Устав треба да буде мењан због тога што представља тесан оквир за многе ствари које су тренутно актуелне у Србији, оценивши да ће до тога доћи у наредних пет година.

На питање да ли је премијер Ивица Дачић изгубио кредибилитет у Влади након афере Шарић", Калановић је рекла да она то не примећује.

"Све је и даље исто и у односима и у ауторитету на седницама Владе Србије", рекла је министарка регионалног развоја, истичући да није нормално да после шест месеци Србија иде у ванредне изборе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи