Читај ми!

Одложена седница о Косову

Седница Савета безбедности Уједињених нација о ситуацији на Косову, која је требало да се одржи у петак, 22. фебруара, биће одложена за март, сазнаје Танјуг.

У Савету безбедности Уједињених нација седница о ситуацији на Косову, заказана за 22. март, одложена је за март, сазнаје Танјуг у згради на Ист риверу.

Датум нове седнице још није саопштен, а одлуку ће донети руска делегација која преузима председавање у консултацијама са осталим чланицама Савета безбедности, речено је Танјуговом дописнику.

Генерални секретар УН Бан Кимун је у свом редовном тромесечном извештају о Косову истакао да је у претходном периоду постигнут "значајан корак напред" подизањем дијалога Београда и Приштине на виши политички ниво, али је косовске власти позвао да одлучно реагују на изражавање нетрпељивости, попут инцидената током православног Божића.

"Честитам лидерима обе стране јер су се упустили у овај изазован, али важан политички процес, у циљу решавања најтежих питања која коче напредак у њиховим односима", навео је шеф УН у извештају за период од 16. октобра до 15. јануара.

Бан је истакао да, иако постоје још многа нерешена тешка питања, обнављање преговора представља "снажан сигнал да се обе стране залажу за миран дијалог и превазилажење терета прошлог сукоба".

Шеф УН је, међутим, указао да догађаји у периоду извештавања указују "како на наставак крхке ситуације, тако и на шансу да се настави стабилизација, под условом да постоје политичко вођство и добра воља".

Када је реч о ситуацији у северној Митровици, Бан је истакао да су потребни"координисано деловање и пажња како би се сва тешка питања решила добронамерно и тако избегле даље тензије".

Први човек УН је истакао да су, поред политичког процеса на високом нивоу, важни одрживи напори да се унапреди помирење и повећа поверење међу заједницама на Косову.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи