Читај ми!

Пета рунда преговора у Бриселу

Завршена још једна рунда преговора премијера Србије Ивице Дачића и косовског премијера Хашима Тачија. Наставак 4. марта. Кетрин Ештон задовољна напретком.

17.14 - Договор о институцијама на северу Косова није постигнут, али је остварен известан напредак и српска страна је ставила на сто предлог о заједници српских општина, рекао премијер Дачић.

16. 35 - Шефица ЕУ за безбедност и спољну политику Кетрин Ештон задовољна је напретком постигнутим у овој рунди разговора. "Премијери, а и ја, задовољни смо значајним напретком који је постигнут", наводи се у саопштењу кабинета Кетрин Ештон. 

16.15 - Завршен састанак премијера Дачића са Хашимом Тачијем уз посредство Кетрин Ештон. Није постигнут договор, наставак разговора 4. марта, јавља специјални извештач РТС-а из Брисела.

11.42 - Око 11.30 у Бриселу настављен састанак Ештон-Дачић-Тачи.  

10.40 - Трилатерални састанак високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, председника Владе Србије Ивице Дачића и косовског премијера Хашима Тачија, требало би да буде настављен у 11 сати у Бриселу.

Шефица ЕУ за безбедност и спољну политику Кетрин Ештон задовољна је напретком који је постигнут током пете рунде преговора између Београда и Приштине, која је у среду послеподне окончана у Бриселу.

"Премијери, а и ја, задовољни смо значајним напретком који је постигнут", наводи се у саопштењу кабинета Кетрин Ештон после разговора о институцијама на северу Косова и официрима за везу. 

Разговори премијера Србије Ивице Дачића и косовског премијера Хашима Тачија почели су јуче одвојеним сусретима са Кетрин Ештон, а затим и заједничим састанком. После тог сусрета није било изјава за медије.

Премијер Дачић се након јучерашњег разговора у кабинету Кетрин Ештон састао и са америчким дипломатом задуженим за Балкан Филипом Рикером.

После тог сусрета Влада Србије је саопштила да је Рикер позитивно оценио настојање Владе да дијалогом са Приштином дође до прихватљивих решења која ће обезбедити стабилност, саопштено је из Владе Србије.

Амерички званичник задужен за Балкан поновио је да Вашингтон пружа пуну подршку наставку дијалога и нагласио да САД подржава европску перспективу Србије, наводи се у саопштењу из Владе Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи