Штрајк медицинара у Грачаници

Због ниесплаћених зарада, више од хиљаду запослених у Клиничко-болничком центру у Грачаници ступило у целодневни штрајк. Директор болнице Стојан Секулић позвао Републички фонд за здравствено осигурање да се придржава договора постингнутог у Београду и одмах крене са исплатама зарада.

Више од хиљаду запослених у Клиничко-болничком центру у Грачаници ступило је у целодневни штрајк због ниесплаћених зарада. Лекари и медицинско особље примају само хитне случајеве.

Директор болнице Стојан Секулић изјавио је да Републички фонд за здравствено осигурање није испоштовао договор управе КБЦ-а са представницима Владе Србије о исплати заосталих зарада. 

Секулић је позвао Републички фонд да се придржава договора постингнутог у Београду у Министарству здравља и одмах крене са исплатама зарада свим запосленима у Клиничко-болничком центру.

"Молим Министарство здравља и Канцеларију за КиМ да учине додатни напор јер су доста учинили на решавању овог проблема, да доведу процес до крај да што пре проблем решимо, тј. да натерају Републички фоннд да почне са испалтом зарада свим запосленима у Клиничко-болничком центру", каже Секулић.

Према његовим речима, до решавања овог проблема рад у КБЦ одвијаће се по принципу минумума рада, односно биће збринути само хитни случајеви.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи