Читај ми!

Шест кандидата у другом кругу

У другом кругу покрајинских избора наћи ће се шест кандидата. Три кандидата доћи ће из ДС-а, два из СНС-а, док ће један бити из редова СПС-а, потврдила Покрајинска изборна комисија.

Покрајинска изборна комиисја (ПИК) потврдила је да ће се у другом кругу допунских покрајинских избора наћи три кандидата Демократске странке (ДС), два кандидата Српске напредне странке (СНС) и један кандидат Социјалистичке партије Србије (СПС).

"У првом кругу ниједан од кандидата није добио потребну већину гласова (више од 50 одсто изашлих) па ће се најкасније за 15 дана одржати други круг избора", наводи се у саопштењу за јавност ПИК-а.

У други круг избора у Апатину ушли су Драган Растовић испред коалиције СПС-ПУПС-ЈС-СДПС, који је освојио 4.221 глас, као и кандидат ДС-а Бруно Урбановски, који је освојио 3.188 гласова.

У други круг избора у Зрењанину ушао је кандидат СНС-а Дарко Бађок, са 4.483 гласа, као и кандидат ДС-а Миодраг Дамјанов са 2.603 гласа. У Србобрану у други круг избора ушао је кандидат СНС-а Живко Настић са 2.782 гласа, и кандидат ДС-а Валерија Танасијин, са 2.161 гласом.

У недељу, 17. фебруара одржан је први круг допунских избора за посланике у Скупштини Војводине, у Зрењанину, Апатину и Србобрану, након што су посланици из тих градова поднели оставке због сукоба интереса, јер су истовремено обављали и функције председника општина.

Скупштина Војводине има 120 посланика, од којих се 60 бира по пропорционалном, а 60 по двокружном већинском изборном систему. Већину у Скупштини Војводине има коалиција ДС-ЛСВ-СВМ-ЛДП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи