Читај ми!

Пајтић: ДС оснажиo свој утицај у Војводини

Допунски избори за покрајинску скупштину показали да је ДС не само стабилан, него да је и оснажио свој утицај у бирачком телу, каже председник војвођанске владе и заменик председника ДС Бојан Пајтић.

Председник Владе Војводине и заменик председника Демократске странке Бојан Пајтић рекао је да су допунски избори за покрајинску скупштину показали да је ДС не само стабилна, него да је и оснажила свој утицај у бирачком телу.

"Очигледно је да грађани Војводине подржавају политику покрајинске владе, политику развоја, оснажења економије, пољопривреде, очувању добрих међунационалних односа", рекао је Пајтић на конференцији за новинаре поводом јучеражњих допунских избора за Скупштину Војводине у Србобрану, Апатину и Зрењанину.

Према његовим речима, у првом кругу допунских избора ДС је практично удвостручио резултате у Апатину, Зрењанину и Србобрану, а то су изборне јединице које "традиционално гласају за супарнички табор" и једне су од ретких у којима су демократе изгубиле на изборима у мају прошле године.

Пајтић је истакао да је очигледно да грађани Војводине "не подржавају политику која се води на републичком нивоу, коју води републичка влада" и додао да су ти избори показали незадовољство грађана својим економским статусом и економским мерама које предузима Влада Србије.

Према његовим речима, грађани су незадовољни и чињеницом да републичке институције не реагују на екстремизам, оспоравање Војводине и ширење међунационалне мржње која се дешавала у претходним месецима на територији покрајине.

Подсетивши да ДС једина има кандидате за други круг допунских покрајинских избора у све три изборне јединице, Пајтић је оценио да тренд удвостручења резултата демократа у првом кругу јасно говори о снази те странке.

Пајтић сматра да је после ових избора јасно да ће се у Војводини за друго место борити СПС и СНС, а да је ДС неприкосновена када је у питању подршка бирача.

Покрајнски премијер је резултате недељних избора илустровао подацима да је ДС на прошлим изборима у Србобрану имао 14, а на овим 27 одсто гласова. У Зрењанину су, према његовим речима, демократе имале 12, а сада 21 одсто, док је на прошлим изборима у Апатину ДС добила 13, а сада 23,5 одсто гласова.

Пајтић је позвао бираче који "подржавају војвођанске вредности" да у другом кругу 3. марта гласају за кандидате ДС и потврде победу те странке.

Поводом инцидената које је ДС пријавила током изборног поступка у Србобрану, Пајтић је рекао да је све пријављено полицији и нагласио да ДС неће спречити ниједан инцидент да победи на овим изборима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи