Читај ми!

ЛДП: Шетња за Зорана 12. марта

Формиран одбор за обележавање деценије од убиства Зорана Ђинђића, саопштила ЛДП. Биће организована и "Шетња за Зорана".

Либерално-демократска партија најавила је да ће традиционалном шетњом и низом манифестација 12. марта обележити деценију од убиства премијера Зорана Ђинђића и саопштила да је формирала организациони одбор који ће се бавити организацијом.

Функционер и посланик ЛДП-а Иван Андрић рекао је на конференцији за новинаре да је идеја да се обележавањем 10 година од убиства Ђинђића сачувају од заборава његове идеје и визија, а како те идеје и визија превазилазе једну странку, формиран је организациони одбор који чине истакнути појединци који су својим радом показали да се и данас боре за те идеје.

Организациони одбор за сада чине 18 чланова: Латинка Перовић, Горан Марковић, Бобан Скерлић, Лазар Стојановић, Јелена Богавац, Стефан Филиповић, Драган Великић, Владимир Кравчук, Александар Стевановић, Мирко Ђорђевић, Димитрије Боаров, Лена Богдановић, Пуриша Ђорђевић, Дубравка Стојановић, Јован Ђирилов, Борка Павићевић, Миљенко Дерета и Жарко Кораћ.

На питање да ли су позвали и ДС да учествује у обележавању деценије од убиства премијера, Андрић је одговорио да нико нема монопол на ту врсту политичког наслеђа и да ЛДП очекује од свих да се придружи, па и од ДС-а.

"Ова ствар је шира од ЛДП-а", рекао је Андрић и додао да се ове године 10 пут за редом организује "Шетња за Зорана" и да су увек учествовали и истакнути појединци и велики број грађана.

Редитељ и посланик Миљенко Дерета указао је да 12. март не треба да буде датум када мислимо само о прошлости, већ и о будућности како се више не би "тапкало у месту" и позвао младе да се укључе не само у шетњу, већ и у расправе о томе како се вратити реформама које треба на боље да промени квалитет живота грађана.

Редитељ Лазар Стојановић сматра да би било боље да је оваква грађанска инцијатива била непотребна и да је држава имала слуха и појавила се у улози организатора, јер деценију од убиства Ђинђића треба обележити као "важну моралну и политичку опомену".

Поред шетње и трибина, како је најавила драматург Јелена Богавац, у оквиру подсећања на првог демократског премијера биће приказане и две представе - Оливера Фрљића "Зоран Ђинђић" и Златка Паковића "Убити Зорана Ђинђића".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи