Читај ми!

Влада опстаје због подршке Запада

Упркос свим аферама Влада опстаје јер има подршку западних земаља које се залажу за независност Косова, рекао лидер ДС-а Драган Ђилас.

Председник Демократске странке Драган Ђилас рекао је да влада има подршку западних земаља које се залажу за независност Косова и Метохије.

Ђилас је у Ставу Србије на телевизији Прва рекао да је "пуно лоших ствари урађено у претходних шест месеци", да ова Влада има "пуну подршку страних земаља које су заинтересоване да Косово добије независност" и да зато и опстаје поред свих афера.

Према његовим речима, добро је то што је државни врх јединствен по питању решења тог проблема, али да се поставља питање зашто је било потребно доносити неке друге ставове уколико је у Скупштини Србије већ усвојена Резолуција.

"Ова политика када се нуди више него што они траже није добра, нас интересује положај наших људи на Косову и Србија треба да направи програм за наредних 30 година, а не да свака влада почиње од нуле", рекао је Ђилас.

Лидер деморката је нагласио да треба говорити о националном бићу и поћи од тога да без јаке економије Србија не може да помогне својих грађанима, а камоли онима који живе на Косову.

Реагујући на Ђиласове оптужбе, Српска напредна странка поручила је да се Србија "буди из ноћне море владавине Демократске странке и њиховог бездушног упропашћивања земље" и да је земља, захваљујући лидеру СНС Александру Вучићу, на правом путу изградње јаке и поштене Србије.

Саопштењем на саопштење

Демократска странка одговорила је вечерас на критике Српске напредне странке, наводећи у саопштењу да "реторика, грубе увреде и агресивни напади" напредњака не заслужују никакав коментар.

"Речник који СНС користи у свом последњем саопштењу, као и атмосфера коју креира, нису ништа ново када су у питању појединци из ове странке, који очигледно не напуштају навике које су стекли као ученици Војислава Шешеља", навела је ДС.

ДС је још у деведесетим годинама навикла на то да после сваке аргументоване критике власти следе најгрубљи напади и дискредитација, а то је, очигледно начин на који СНС не престаје да функционише, наводи се у саопштењу.

ДС сматра да грађани Србије знају да није довољно променити име странке и декларативно се залагати за прикљуење Европској унији да би се изградила модерна и стабилна држава која ће свим грађанима гарантовати бољи живот и равноправност.

"Сутшина европских интеграција није пуко испуњавање техничких захтева које ЕУ пред Србију поставља. Много више од тога, она је у поштовању европских вредности, а СНС сваки дан шаље грађанима поруку да на то није спремна", наводе демократе.

ДС истиче да је нико неће "ни заплашити ни спречити да настави са својом, данас 23 године дугом, борбом за пристојну и модерну Србију".

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи