Читај ми!

ДС: Фиксни курс гаранција стабилности

Иницијатива за увођење фиксног курса динара није популизам, већ вођење економске политике која ће омогућити привреди да ради у стабилним условима, саопштила Демократска странка. У ДС чврсто верују да је увођење фиксног курса у најбољем интересу грађана Србије.

Предлог да се уведе фиксни курс динара обезбедиће стабилне цене, више радних места и плате усклађене са привредним растом и то је једна од кључних мера Економског програма Демократске странке, саопштила је ДС.

У ДС чврсто верују да је увођење фиксног курса у најбољем интересу грађана Србије.

Иницијатива председника те странке Драгана Ђиласа да Србија уведе фиксни курс динара, иако је наишла на оспоравање дела стручне јавности, није популизам већ вођење економске политике која ће омогућити привреди да ради у стабилним условима, а грађанима да имају сигурно радно место са платом која се неће мењати сваког месеца, пише у саопштењу.

У ДС подсећају да сви произвођачи захтевају фиксни курс, јер им он омогућава конкурентнију позицију на међународном тржишту, ниже камате на динарске кредите, укидање губитака на курсним разликама и могућност дугорочног планирања и инвестирања.

"Оно што је још важније је да практично сви грађани желе фиксни курс динара, јер им обезбеђује да сваког месеца тачно знају колико им вреди плата, значајно смањење камата на динарске кредите, смањење инфлације, могућност реалне штедње у валути у којој примају плату, и да динар постане међународно призната валута", стоји у саопштењу.

Деморкате наводе да фиксни курс јесте циљ, али да он подразумева толико позитивних ефеката за грађане и привреду да вреди предузети мере које ће довести до његове реализације, поготово ако су те мере нешто чему се већ деценијама тежи, од спољнотрговинског суфицита и буџетске равнотеже до елиминације инфлације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи