Читај ми!

Костреш: Дачић нема кредибилитет

Лига социјалдемократа Војводине тражи од премијера Ивице Дачића да поднесе оставку, јер је изгубио кредибилитет, али и зато што "ништа не ради" на побољшању безбедносне ситуације у покрајини, рекао заменик председника те странке Бојан Костреш.

Премијер Ивица Дачић мора да поднесе оставку, јер је изгубио кредибилитет, али и зато што "ништа не ради" на побољшању безбедносне ситуације у покрајини, рекао је заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш.

Костреш каже да премијер нема кредибилитет по многим питањима.

"Државни органи аферу са Шарићем до краја морају да истраже и покрену процесе против свих који су били умешани. Лига је од премијера тражила да поднесе оставку због тренутне безбедносне ситуације у Војводини", рекао је Костреш у интервјуу за лист Данас.

Костреш је критиковао став Дачића да Војводина не треба да има сопствену полицијску управу и навео да је у покрајини недовољан број полицајаца, упркос чињеници да све чешће долази до нарушавања јавног реда и мира и да се дешавају и међунационални инциденти.

"Када је реч о афери с кокаинском мафијом, сваки човек који дође у такву ситуацију мора да јасно објасни о чему се ту ради", каже Костреш.

Функционер ЛСВ истиче да, иако се политички не слаже са првим потпредседником Владе Александром Вучићем, он поздравља његову храброст и одлучност у борби против корупције.

"Драго ми је да се неко ухватио тог посла. Резултате његове борбе ћу коментарисати тек када добијемо судски епилог", рекао је Костреш.

Костреш је, коментаришући прелазак доскорашње функционерке ЛСВ Александре Јерков у Демократску странку, рекао да је то био непријатан догађај, али да није уздрмао Лигу.

Он каже да није пријатно када особа у коју се толико улагало и која је била толико видљива, јер смо ми то желели, промени страначки дрес.

"То је њена одлука. Лига наставља да функционише даље. Нико није отишао њеним путем, што значи да то није уздрмало ЛСВ. Резултат на следећим изборима ће показати да подршка Лиги све више расте", наглашава заменик председника ЛСВ.

Костреш је рекао и да не види ниједан разлог за одржавање ванредних покрајинских избора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи