Читај ми!

Борба против корупције неће стати

Премијер и вицепремијер сагласни – наставља се борба против криминала и корупције. О чему је разговарао са Радуловићем, Дачић не жели да говори. Поручује да није починио кривично дело и да није одавао службене тајне. Вучић понавља да верује да Дачић није починио кривично дело и наглашава да тиме не прејудицира ток истраге.

Ивица Дачић и Александар Вучић, премијер и први потпредседник Владе, на различитим догађајима одговарали су на иста питања – евроинтеграцијама Србије, о борби против криминала и корупције, али и о контактима премијера са припадником Шарићевог клана Родољубом Радуловићем.

Србија никада није била ближа Европској унији, рекао је премијер Ивица Дачић на прослави Дана криминалистичко-полицијске академије и поновио да се борба против криминала и корупције наставља.

На додели медаља припадницима Министарства одбране и Војске, по указу председника Републике, а уочи Дана државности, први потпредседник Владе Александар Вучић наглашава да неће бити поштеђених.

О чему је разговарао са Радуловићем, Дачић не жели да говори. Поручује да није починио кривично дело, да није одавао тајне, а да је поуке извукао.

"Моји контакти немају никакве везе са криминалом, нити су имали нити сада имају. Наравно, из овог ја извлачим велике поуке, а то је да морам да водим рачуна с ким се састајем, да морам да имам добре службе које ће да процењују с ким могу да се састанем, с ким не и оне који ће да ме штите", каже Дачић.

Први потпредседник Владе Александар Вучић понавља да верује да Дачић није починио кривично дело. "То у шта ја верујем не значи ништа, о свему ће се изјаснити надлежни органи", поручује Вучић.

Први потпредседник Владе наглашава да том изјавом не прејудицира ток истраге, нити жели да утиче на правосудне органе.

На другој страни, Радуловићево отворено писмо у којем тврди да није криминалац и да му је све намештено не жели да коментарише.

"Мислим да би Србија била ужаснута да ја на било који начин кометаришем то писмо. Мислим да бих се и сам питао шта радим. Србија зна шта је њен посао, зна се ко је лице за којим је расписана потерница која важи до 2016", наглашава Вучић.

Говорећи о томе када се може очекивати оптужница против Мишковића, Вучић је рекао да ће се то догодити када буду саслушани последњи сведоци.

"Неки од тих сведока се налазе на Кипру, поступак ће почети, а мислим да се уз међународну правну помоћ то управо завршава", рекао је Вучић.

Последњи сведок Татјана Јеронимидес, директорка Мишковићеве фирме "Хемслејд", саслушана је током дана на Кипру, незванично сазнаје РТС.

И док је она одговарала на питања у вези са приватизацијом предузећа за путеве, Мирослав и Марко Мишковић саслушани су у вези са преузимањем акција "Луке Београд".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи