Читај ми!

Aфера Шарић узбуркала страсти у Скупштини

Посланици ДСС-а траже од Владе Србије да обелодани садржај 130 дискова о разговорима званичника са групом Дарка Шарића. ДСС оптужује социјалисту Бранка Ружића да узнемирава јавност изјавама да је Коштуничину странку финансирао Шарић. Дачић се извињава у име социјалиста, а Бранко Ружић демантује да је повезао ДСС и Шарићев клан.

Афера Шарић пренела се и у Скупштину. Демократска странка Србије тражи од Владе да обелодани садржај 130 дискова, који, како кажу, сведоче о састанцима представника Шарићевог клана са државним функционерима. Док чекају да Тужилаштво саслуша социјалисту Бранка Ружића због, како истичу, неистина на рачун ДСС-а, стигло им је извињење, и то од првог човека СПС-а и премијера Ивице Дачића.

Да ли ће се, после свега, смирити страсти између ДСС-а и СПС-а? У скупштинској сали јутрос се наљутио портпарол ДСС-а. Петар Петковић сматра да је јавност узнемирена због тврдњи социјалисте Бранка Ружића да је Шарићев нарко-клан финансирао ДСС са 220 хиљада евра месечно.

"Да ли ће Влада обелоданити садржај 130 дискова о састанцима Шарићеве групе са представницима Владе? Уколико се председник Владе оглуши о наш захтев, онда је то, нажалост, круцијални доказ да је и сам председник Владе сарађивао са Шарићевим кланом", каже портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Бранко Ружић оцењује да је хајка и бестидна лаж оптужба да је он повезивао Коштуницу са нарко-кланом.

"Ја сам рекао да не могу да поверујем да је то тачно и да не могу да повежем господина Коштуницу са нечим таквим", каже Ружић.

Први човек социјалиста и Владе спушта лопту. Оцењује да је политичка сцена пуна измишљотина и спекулација. Ивица Дачић се зато извинио у име партијског колеге.

"Ја желим да се извиним Демократској странци Србије ако је из овога извучена било каква конотација која иде у смислу оптужбе на рачун ДСС-а, да је финансиран од стране било које криминалне групе. Ми смо са ДСС-ом имали добру сарадњу. То је био период када смо подржавали мањинску владу и мислим да то апсолутно није потребно", истиче лидер СПС-а Ивица Дачић.

Председник Владе каже да оно што не би волео да се њему дешава не жели ни другим политичарима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи