Читај ми!

Влада усвојила више предлога закона

На данашњој седници Влада Србије усвојила Предлог закона о посебним мерама за спречавање вршења кривичних дела против полне слободе према малолетним лицима. Влада усвојила и Акциони план о решавању проблема пензија остварених на Космету, као и низ предлога закона.

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о посебним мерама за спречавање вршења кривичних дела против полне слободе према малолетним лицима, као и више других предлога законских аката.

Усвојени су и предлози закона о изменама Закона о јавном бележништву, о изменама и допунама Закона о иновационој делатности и Закона о потврђивању споразума између Владе Србије и Владе Русије о испорукама природног гаса, као и Предлог закона о потврђивању конвенције о заштити деце и сарадњи у области међународног усвојења.

Како се наводи у саопштењу Владе, усвојен је Акциони план за превазилажење проблема исплате пензија остварених на подручју Косова и Метохије.

Планом се уређује начин и поступак за утврђивање испуњености услова за коришћење права из пензијског и инвалидског осигурања корисника са територије Косова и Метохија, којима је то право утврђено и којима је исплата обустављена, као и испуњеност услова за исплату доспелих неисплаћених пензија, као и начин и динамику исплате.

У наредних десет дана биће објављено обавештење корисницима пензија о неопходној документацији која ће бити разматрана у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Србије, саопштила је Влада Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи