Читај ми!

Безбедносна ситуација у Војводини погоршана

Веома је важно да се види шта се може учинити за поправљање погоршане безбедносне ситуације у Војводини, рекао председник покрајинског парламента Иштван Пастор. Безбедносна ситуација у Војводини је погоршана, не само због догађаја у Темерину већ зато што је таква ситуација перманентно присутна, истакао Пастор.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор каже да је ситуација у неколико места у Покрајини погоршана и да ће о томе разговарати са премијером Ивицом Дачићем и његовим сарадницима.

"Ситуација је веома озбиљна, не само због инцидената у Темерину од пре неколико дана, већ зато што је таква ситуација перманентно присутна", истакао је Пастор у Дневнику РТС-а.

Према његовим речима, мора се видети шта је могуће учинити да би се спречиле такве ситуације.

Један од елемената о којима треба да се разговара јесте, према Пасторовим речима, повећање броја полицајаца, јер је на територији Војводину попуњеност полицијских снага испод републичког просека.

"Мислим да је ситуација прилично озбиљна и решење није једноставно наћи. Не може се решење наћи само у попуњавању полицијских снага или њиховој ефикасности. Морају се сви укључити. Правосудни систем, школе и родитељи. Било би веома важно када би се друштво определило и заузело јединствен став да не може једна бројчана мањина да терорише читаво друштво", оцењује Пастор.

Председник Скупштине Војводине сматра да има великих проблема у правосудној фази и квалификацији тих случајева, а такође и у ефикасности и брзини спровођења судских поступака.

Према његовим речима, боља ефикасност могла би да одврати потенцијалне починиоце од тога да се тако понашају.

Пастор је рекао да је проблем и централизован безбедносни систем у земљи, али је додао да постоји решење, "законска могућност, али и амбиција да се децентрализује".

Говорећи о сарадњи републичког и покрајинског парламента, председник војвођанске скупштине рекао је да је "сарадња добра, обогаћена и другачија него што је била у претходним годинама".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи