Читај ми!

Шеф дипломатије Швајцарске у Београду

Министар спољних послова Швајцарске Дидије Буркхалтер састаће се у Београду са председником Томиславом Николићем, премијером Ивицом Дачићем као и са колегом Иваном Мркићем. Теме разговора биће билатерална сарадња и председавање ОЕБС-ом.

Шеф дипломатије Швајцарске Дидије Буркхалтер долази у посету Београду, где ће се састати са највишим српским званичницима.

Швајцарски министар ће се најпре састати у Влади Србије са премијером Ивицом Дачићем, а затим са колегом Иваном Мркићем. 

Госта из Швајцарске примиће потом председник Србије Томислав Николић у згради Председништва на Андрићевом венцу. 

Међу темама разговора Буркхалтера са српским званичницима биће билатерална питања и узастопно председавање ОЕБС-ом Швајцарске (2014. године) и Србије (2015. године), наводи швајцарско министарство спољних послова.

Планирано је и да се швајцарски министар упозна с пројектом, који финансира швајцарска Дирекција за развој и сарадњу, чији је циљ побољшање приступа ромске деце у Србији образовном систему.

Буркхалтер ће у Београд допутовати из Сарајева. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи