Читај ми!

Одлука СНС-а после истраге

Мандат Владе није нужно везан с резултатима истраге о сусретима премијера Ивице Дачића и чланова нарко клана Дарка Шарића, каже председник Скупштине Небојша Стефановић, додајући да ће на основу истраге СНС моћи да формира став и одлучи о даљим потезима.

Председник Скупштине Србије и потпредседник СНС Небојша Стефановић рекао је да мандат ове владе није нужно повезан с резултатима истраге о сусретима премијера Ивице Дачића са члановима нарко-клана Дарка Шарића, али да ће на основу истраге, засноване на доказима о ономе што се догодило, СНС моћи да формира свој став и одлучи шта даље.

Наводећи да једна од могућих одлука могу бити и нови избори, Стефановић је рекао да "никоме не прете, да су хтели изборе, били би за тридесет дана", као и да премијер Дачић треба да одговара уколико буде индиција да је крив.

Стефановић је за Данас поновио да би СНС избори највише одговарали, јер би, како је навео, на основу рејтинга странке и популарности Александра Вучића могли сами, или уз помоћ неке мање странке, да формирају владу.

"Ми смо, ипак, показали да нам страначки разлози нису изнад државног интереса. Верујемо да док год ова влада и ово руководство постижу резултате, треба им дати шансу", додао је Стефановић.

Напомињући да је владајућа већина у парламенту стабилна и да за сада не постоје никакве тензије међу коалиционим партнерима, Стефановић је рекао да различитости које постоје унутар коалиције не могу бити разлог за распад, јер се ради о коалицији "сазданој на жељи да се ствари у Србији мењају и да се земља реформише, а док се ти циљеви остварују, систем ће функционисати стабилно.

Одговарајући на питање верује ли премијеру Дачићу да није знао ко је Родољуб Радуловић, Стефановић је рекао да се не ради о томе да ли му верује или не, и да, ако постоји негативна индиција да је Дачић крив он за то треба да одговара, али то треба да покаже детаљна истрага.

Стефановић се заложио за престанак бављења спекулацијама. Избора ће, према његовим речима бити, уколико виде да не постоји сагласност да Србија иде ка ЕУ, да се бори против корупције и криминала, али и ако неко покуша да спречи откривање афера у Развојној банци Војводине, Галеници или случају Шарић, изаћи ћемо пред грађане и рећи да за нас у таквој влади нема места.

СНС незадовољан радом покрајинске власти

Председник Скупштине је рекао и да је СНС апсолутно незадовољна радом покрајинске власти, јер сматрају да је веома лоше обавила посао, "да су инвестиције на ниском нивоу, да су кредити одобравани онима који нису имали намеру икада да их врате".

Али, СНС као странка, не расписујемо изборе, иако ће и даље наставити да указујемо шта у Војводини није добро, а Покрајина треба да добије озбиљну и одговорну власт и за то ћемо се залагати, навео је Стефановић.

Одговарајући на питање о захтевима за укидање аутономије Војводине, Стефановић је истакао, да је "апсолутно против укидања аутономије Војводине".

Председник српског парламента је рекао и да је ће после седнице Главног одбора СНС моћи да детаљније говори о томе да ли ће та странка инсистирати на изборима у Београду.

Према његовој оцени, "градска власт нема визију како Београд треба да изгледа, ништа не чини на остварењу нових пројеката, безидејна је, а град презадужен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи