Читај ми!

Вулин: Корупција највећа препрека ка ЕУ

Није највећа препрека ка ЕУ Косово и Метохија, већ корупција политичара, разбојничке приватизације, лоше правосуђе и сиромаштво грађана, каже председник Покрета социјалиста Александар Вулин.

Највећа препрека за улазак Србије у ЕУ није Косово и Метохија, већ корупција политичара и "разбојничке" приватизације, рекао је председник Покрета социјалиста Александар Вулин, додајући да је време да се испитају политичке позадине тих приватизација.

"Није наша највећа препрека ка ЕУ Косово и Метохија, већ је то корупција политичара, разбојничке приватизације, лоше правосуђе, сиромаштво грађана", рекао је Вулин на изборној конференцији лазаревачког одбора Покрета социјалиста.

Вулин је истакао да је време да се преиспита политичка позадина тих приватизација и ко је све од политичара стајао иза тога.

"Ова влада мора да хапси, јер претходна власт није хапсила 12 година", нагласио је Вулин и политичким противницима поручио: "Не хапсимо ми зато што имају ваше партијске књижице, већ зато што су лопови".

Он је додао да Србија још увек "стоји" и да су у праву они који још увек не верују да се све мења јер, како је нагласио, нема промена у Србији док се не промени власт у Београду и Војводини.

Коментаришући изјаву председника ДС-а и градоначелника Београда Драгана Ђиласа да акуелна власт само хапси и крпи рупе, Вулин је упитао када ће Београд имати градоначелника који није богат као држава и који ће град водити исто као што води своје фирме - без динара кредита и дуга.

"Када ћемо имати градоначелника којим ћемо да се поносимо, а не његовим богатством", рекао је Вулин.

Да не личимо на оне које смо сменили

Он је напоменуо да странке у владајућој коалицији не смеју да почну да личе на своје претходнике.

"Не смемо да почнемо да личимо на оне које смо отерали са власти. Наш програм мора да буде - нећемо радити као ви", рекао је Вулин, додајући да владајућа коалиција не одустаје ни од једног принципа - борбе против корупције и криминала за очување интегритета Србије и бољи и правдеднији живот за грађане.

Вулин, који је и директор владине Канцеларије за Косово и Метохију навео је да се увек, када се врати са Косова, научи скромности и поносу.

"Пре неколико дана сам обишао брата и сестру који су са три и девет година научили шта значи бомба и гелер. Питао сам дечака шта жели за рођендан, а он ми је рекао да жели место на којем нико на њега неће бацити бомбу. Скромност и понос су, да се научимо, што смо део таквог народа", истакао је Вулин.

Скупу у Лазаревцу присуствовао је и генерални директор Колубаре Милорад Грчић (СНС), који је рекао да Вулинове раније речи, да Србија неће бити слободна док су на слободи они који су је пљачкали, говоре све - о смеру којим се Србија мора кретати и о нераскидивој спони СНС и Покрета социјалиста.

За председника лазаревачког одбора Покрета социјалиста изабран је Рајко Ранковић који је рекао да је основа за привлачност те странке грађанима у његовом програму и борби за радничка права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи