Читај ми!

Вулин: Сусрет Николић–Јахјага није признавање Косова

Састанак Томислава Николића и Атифете Јахјаге не значи признавање независности Косова, рекао директор канцеларије за КиМ Александар Вулин. Тим сусретом Србија ће показати да у државном врху нема разлика када је реч о Косову, истакао Вулин.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин оценио је да сутрашњи састанак председника Србије Томислава Николића и председнице привремених институција КиМ Атифете Јахјаге у Бриселу не значи признавање независности Косова.

"То је још један доказ да је Србија спремна да са Приштином разговара о свим отвореним питањима. То није никакво признање, али не можемо да се правимо да они не постоје", рекао је Вулин за Вечерње новости.

Према његовим речима, сусретом Николића и Јахјаге Србија ће показати да је јединствена и да у државном врху нема разлика када су је реч о Косову и Метохији.

Говорећи о ванредним изборима, Вулин је рекао да су они могући онда када се унутар владајуће коалиције "појаве различити приступи одређеним важним питањима".

Вулин је одбацио наводе да Николић овим сусретом, између осталог, жели да покаже да није победила Дачићева косовска политика.

"Платформу су предложили и председник и Влада, и логично је да та два елемента власти учествују у преговарачком процесу. Председник Николић ником ништа не отима, да није њега не би ни било оваквог преговарачког процеса", закључио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи