Читај ми!

Заједничким напорима ка благостању

Коначно је дошло време да заједничким напорима земље Западног Балкана учине да тај део Европе постане оаза мира, благостања и међудобног разумевања, рекао председник скупштине Небојша Стефановић на представљању студије о улози парламената и влада у промовисању економског раста у региону.

Председник Скупштина Србије Небојша Стефановић поручио је да је коначно дошло време да заједничким напорима земље Западног Балкана учине да тај део Европе постане оаза мира, благостања и међудобног разумевања.

"Ово је подручје на којем је стотинама година било различитих сукоба, али желим да верујем да је коначно дошло време да заједничким напорима учинимо да овај део Европе постане једна од оаза мира, благостања и међудобног разумевања, рекао је Стефановић у парламенту и нагласио да један од приоритета у сарадњи између земаља Западног Балкана треба да буде економска сарадња, коју треба ојачати.

Стефановић је, на представљању студије о улози парламената и влада у промовисању еконосмког раста у земљама Западног Балкана, истакао да би сарадња у региону требало да прати тренд развоја односа давно успостављених у Западној Европи, која је од заједничких економских интереса прерасла у снажну економску, али и политичку заједницу и претставља један од најзначајнијих фактора на светској сцени.

"Све економске и политичке идеје које воде заједничким ставовима ојачаће наш регион, али и сваку од земаља понаособ и зато овај данашњи скуп сматрам значајним за будућност у којој ћемо попут Немачке и Француске надам се поносом истицати да су некадашња непријатељства прерасла у снажне међусобне, скоро нераскидиве везе", истакао је Стефановић.

Указујући на важност дијалога, председник српског парламента је нагласио да земље региона треба да настоје да нађу заједнички интерес.

"На нама је да те интересе препознамо и фаворизујемо, а временом ћемо пронаћи све сличности које нас нераскидиво вежу", сматра Стефановић.

Данашњи скуп, како је рекао, треба да допринесе размени идеја и позитивних искустава земаља учесница, као и јачању и ширењу међусобне сарадње.

"Закључке које будете донели можда ће представљати историсјки тренутак од кога је, закључиће неке друге генерације, све почело", поручио је председник Скупштине Србије.

Скупу под називом "Економске и европске перспективе земаља Западног Балкана", који се организује у Скупштини Србије, присуствују парламентарци, представници влада и стручњаци из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи