Помоћ ОЕБС-а у евроинтеграцијама

Председник парламента Небојша Стефановић оценио у разговору са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Петером Буркхардом, да је досадашња сарадња са ОЕБС-ом веома успешна и захвалио на помоћи те мисије у даљој интергацији Србије у ЕУ.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић разговарао је са шефом мисије ОЕБС-а у Србији Петером Буркхардом и том приликом се захвалио на помоћи у остваривању једног од приоритетних циљева владе и скупштинског сазива - даљој интеграцији у ЕУ.

Стефановић је досадашњу сарадњу са мисијом ОЕБС-а у Србији оценио веома успешном, а Буркхард се сложио са том констатацијом, те рекао да очекује да ће она бити настављена, саопштено је из Стефановићевог кабинета.

Заједнички је оцењено да ће председавање Србије и Швајцарске ОЕБС-ом, 2014. и 2015. године допринети не само представљању Србије у правом светлу, већ и бољој информисаности грађана о улози и значају те организације.

Представници ОЕБС-а су изразили посебно задовољство досадашњим напретком заједничког пројекта "Е-парламента", а Стефановић их је обавестио да се потпуно спровођење очекује почетком октобра, као и да се већ сада неке седнице скупштинских одбора одржавају у електронском формату.

Буркхард и његови сарадници су посебно истакли да је улога парламента од пресудног значаја за развој демократије и приметили напоре ка јачању улоге одбора у српском парламенту, са чиме се Стефановић сложио, оценивши да је то један од непосредих циљева, јер ће се на тај начин ојачати и контролна улога парламента.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи