Читај ми!

Протест СРС због састанка Николић-Јахјага

Радикали протестовали због сутрашњег састанка Томислава Николића и Атифете Јахјаге, поручивши да председник Србије тим сусретом крши Устав.

Присталице Српске радикалне странке протестовале су код зграде Председништва због најављеног састанка са председницом привремених институција на Косову и Метохији Атифете Јахјагом и поручила да Томислав Николић тим сусретом крши Устав Србије.

Уз транспарент "Издао си Воју, сад издајеш и земљу своју", на десетине присталица СРС поручили су да се Николић, када је изабран за председника државе, обавезао да ће радити на очувању територијалног интегритета и суверенитета државе, а да је и ту, као и све друге заклетве, погазио, преноси Танјуг.

Функционер СРС Немања Шаровић рекао је да су приче како никада неће признати независност тзв. државе Косова и Метохија, најавом сутрашњег састанка пале у воду.

"Издаја је тиме огољена", рекао је Шаровић и додао да је актуелна власт доведена како би урадила оно што није смела ни Демократска странка.

Његов страначки колега Зоран Красић поручио је да у Србији постоји Устав који обавезује све, па и највише функционере државе.

"Не може неко да се одриче Србије ради беживотног пута приближавања ка ЕУ која броји своје последње дане. Не постоји ништа прече од очување територијалног интегритета и суверенитета земље", нагласио је Красић.

Присталице СРС носиле су заставе Србије, страначке и оне са ликом њиховог лидера Војислава Шешеља, а међу транспарентима био је и "Николић и Дачић једнако Тадић и Цветковић".

Протест радикала обезбеђивао је велики број припадника полиције и жандармерије који им нису дозволили да приђу згради Председништва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи