Читај ми!

ЛДП: Намера да се створи нова коалиција

Из хаоса у којем се Србија налази може се изаћи једино новим изборима, за које би требало да се уједине све демократске снаге Србије, поручио Чедомир Јовановић. Све што се дешава у Србији последњих дана говори о намери да се уместо коалиције СНС-СПС успостави коалиција СНС-ДС, каже лидер ЛДП-а.

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић позвао је данас премијера Ивицу Дачића да сам оде са власти, оценивши да је најодговорнији што му се руши влада и рекао да све што се дешава у Србији последњих дана говори о намери да се уместо коалиције СНС-СПС успостави коалиција СНС-ДС.

"Дачић је сам себи највећи непријатељ и најодговорнији што му се као премијеру руши Влада", рекао је Јовановић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, Дачић је пуно тога научио од некадашњег председника Србије Слободана Милошевића, али, како је додао, најтеже ће му бити да научи "последњу лекцију, а то је како се одлази са власти", преноси Танјуг.

Јовановић је рекао да је Дачић премијер без иницијативе и идеје и да је сам од себе направио "карикатуру".

Лидер ЛДП-а је рекао да се мора дати одговор на "разарање земље" што је, према његовом мишљењу, директна последица не само деловања Дачића, него и оних који су били његови коалициони партнери у прошлости и данас, односно ДС-а и СНС-а.

"ДС га је направила онаквим какав је данас, а СНС га искористила, постављајући га на овако важну функцију. Решење се налази на оној страни на којој се морају ујединити све демократске снаге", рекао је Јовановић.

Говорећи о изборима и стварању коалиције СНС и ДС, Јовановић је упитао да ли је таква коалиција жеља гласача и чланова демократа. "Моја је жеља да се договорим са свима око елементарног посла који морамо да урадимо", рекао је Јовановић.

Упитан да ли је ЛДП спремна на изборе, Јовановић је рекао да јесте као и свака опозициона странка и поручио да, "ако идемо на изборе, дајте да знамо тему избора".

Он је поручио да је ЛДП, уколико ове године буде избора, осим са ДС-ом спреман да разговара и са ЛСВ-ом, Савезом војвођанских Мађара, Социјалдемократском унијом, Млађаном Динкићем, Расимом Љајићем и Сулејманом Угљанином.

Где су "храбри лидери"?

Према његовим речима, први потпредседник владе Александар Вучић и Ивица Дачић, као и раније Борис Тадић и Војислав Коштуница нису понудили мир као предуслов за нормалан живот што је, како сматра, обавеза ЛДП.

"Наша је обавеза да им дамо јасан план послова које желимо да урадимо. За земљу је важније зашто је Дачић срео Банану (Родољуб Радуловић), а ДС крио у фиоци Банану пет година, од тога шта ће свако од нас радити сутра. Ситуација у Србији је тешка и нико за себе не може да каже да је невин", навео је лидер ЛДП-а.

Чедомир Јовановић је упитао и шта ће Србији "храбри лидери" који два дана ћуте на све ово што се дешава премијеру, тврдећи да се ради о сплеткама.

"У Србији нема председника, јер он два дана ћути пред распадањем институције Владе. Србија нема ни владајуће коалиционе странке које у њој ћуте и чекају највећу странку (СНС) да за дан, два изађе са својим ставом након председништва странке", поручио је Јовановић.

Он је додао да су ова и претходна власт Србију "бацили у канту" и поручио да сплетке и интриге не могу бити основ за постизање било каквог нормалног циља.

"Кад хапсите (Мирослава) Мишковића да се не би видело да успостављате границу са Косовом, ви лажете народ и 30.000 Срба који су преживели довољно да заслужују истину", рекао је Јовановић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи