Читај ми!

Председништво СНС-а и о изборима

На седници заказаној за понедељак, Председништво СНС-а разговараће о односима у влади и о изборима. Потпредседница странке Зорана Михајловић каже да је то "нормална ствар", јер су то биле теме и претходне седнице Председништва.

Седница Председништва Српске напредне странке биће одржана сутра у 10 часова, најављено је из те странке. Потпредседница СНС-а Зорана Михајловић најављује да ће Председништво на седници разматрати најновија дешавања на политичкој сцени и изнети свој став о њима.

Михајловићева је објаснила да ће на седници бити речи и о односима у влади и о изборима, што је, како је истакла, нормална ствар.

''Став СНС-а је да од избора не бежимо, али је наша жеља да учинимо све што је могуће кроз реформе, борбу против криминала и корупције и да кренемо у промене у Србији'', рекла је Михајловићева за Телевизију Пинк.

Михајловићева је додала да се Председништво састаје редовно, сваке две до три недеље, као и да су избори и односи у влади била тема и на претходној седници.

На питање да ли се препознала у коментару премијера Ивице Дачића да је удар на њега удар на стабилност владе, Михајловићева је рекла да је СНС стожер владе и да је циљ те странке да учини све што може у привреди и у борби против криминала и корупције.

''Претходних месеци смо показали да они који су крали државу морају да одговарају, а са друге стране да желимо да учинимо све да изађемо из социјалне и економске кризе'', додала је Михајловићева.

Када је реч о све чешћим "лицитирањима" хоће ли бити избора, Михајловићева је рекла да се не лицитира и да напредњаци као највећа странка морају да се понашају одговорно.

''Зато пажљиво разматрамо све што се дешава у Србији и влади, али и оно што ће се у наредном периоду дешавати'', навела је Михајловићева.

Како је истакла, влада и министри последњих месеци показали да је борба против криминала и корупције на првом месту, али и бољи економски стандард грађана.

''Председник наше странке и потпредседник владе, који је стожер те борбе, показао је да нема заштићених и то грађани Србије јасно виде'', додала је министарка.

Михајловићева је навела да са друге стране долазак инвеститора из Емирата и њихова заинтересованост не само за пољопривреду него и сектор енергетике показује да постоји "паралелан пут" и да се чини све да се у Србији живи боље, истакавши да је поред тога у плану и добијање датума за преговоре.

''Што се избора тиче, не бежимо од њих. Ако дођу, ми смо спремни, али желимо да учинимо све за грађане Србије'', поновила је Михајловићева.

Упитана да прокоментарише неодржавање седнице владе у четвртак, Михајловићева је објаснила да нема више телефонских седница, као и да су многи били на путу па због тога седница није одржана.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи