Читај ми!

Љајић: Избори нису добро решење

Министар Расим Љајић изјавио је да расписивање ванредних избора није добро решење за актуелну ситуацију. Љајић међутим сматра, да су избори боље решење од садашње атмосфере сталног лицитирања изборима, која угрожава испуњавање реформи на које су се обавезале странке у кампањи.

Лидер Социјалдемократске партије Србије и министар у Влади Србије Расим Љајић изјавио је да је није добро да се иде на ванредне парламентарне изборе, али да је и то боље решење, него да се настави атмосфером сталног лицитирања изборима која угрожава испуњавање реформи на које су се обавезале странке у кампањи.

"Ако ме питате да ли је добро да буде избора - није, не због странке већ са становиштва и перспектива, могућности и циљева које треба да испунимо. У Србији ретко бирамо између доброг и лошег, обично бирамо између два лоша, а ако су једно лоше избори, а друго атмосфера каква је сада, боље да одмах идемо на изборе и то зауставимо", поручио је Љајић на другој изборној скупштини београдског одбора СДПС-а.

Љајић је нагласио да се у Србији ствара клима као да је предизборна кампања већ у току и да то није добро за земљу.

СДПС се, како је нагласио, неће питати треба ли ићи на изборе или не и о томе ће одлучивати две највеће странке које сачињавају владу, јер све друге могу да наспусте владајућу већину, а да је не угрозе.

"Избори нису добро решење. Верујем да би било важно да влада опстане, да добијемо датум за почетак преговора за чланство у Европској унији и учинимо све да опоравимо посрнулу економију", рекао је Љајић.

Он је члановима СДПС-а поручио да су на правом путу, али да ће морати много брже да раде и нагласио да не могу да се ослањају само на њега.

"Ако неко мисли да ћу ја 90 одсто вући странку, а сви остали само 10, а да ћу вам онда из рукава делити посланичке и државне функције, грдно се варате, мораће квалитет да вас препоручи", поручио је Љајић.

Лидер СДПС-а је упозорио да је странка грешила у одабиру појединих кадрова и председника општинских одбора, али да то више не сме да се понови.

Према његовим речима оправдање за то је чињеница да је СДПС "млада странка" која је у великом налету и да је свако хтео да јој се приближи и оствари своје интересе знајући да је "СДПС пожељан партнер буквално свакој политичкој странци".

"На то више немамо право и молим да добро отворите очи када бирате јер боље да немамо ништа него да имамо свашта. Морамо да тражимо најбоље људе, Србија пати од дефицита кадрова на сваком нивоу на свим областима, не кажем да њих нема, али они негде ћуте али неће да улазе у блато које се ствара" рекао је Љајић. 

Он је навео и да СДПС нема амбицију да се такмичи са великим странкама у масовности, али да то може у квалитету.

За новог шефа београдског одбора СДПС-а изабрана је професорка историје Милена Бићанин, а за секретара Јасмина Милошевић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи