Читај ми!

Елезовић: Нема политичког реваншизма

Одлука Извршног одбора ДС-а о искључењу Душана Петровића из странке донета демократски, изјавио председник тог одбора Душан Елезовић. Није реч ни о каквој личној одлуци председника странке, нити о политичком реваншизму, истиче Елезовић.

Председник Извршног одбора Демократске странке Душан Елезовић изјавио је да је одлука тог одбора о искључењу Душана Петровића из странке донета демократски, те да није реч ни о каквој личној одлуци председника ДС нити о политичком реваншизму.

"Извршни одбор ДС-а донео је синоћ демократски, већином гласова, одлуку о искључењу Душана Петровића, онако како је демократски, готово једногласно донета одлука Главног одбора да бивши министри врате мандате у Скупштини Србије. Дакле, није реч ни о каквој личној одлуци председника странке, нити је реч о било каквом политичком реваншизму", истакао је Елезовић.

Елезовић је у изјави достављеној медијима рекао да су сви министри који су вратили мандат добили своје место у ДС-у.

"Нажалост, неки су одлучили да у овим тешким временима за странку крену својим политичким путем и да праве сопствену странку, попут Душана Петровића, и то са мандатима добијеним на листи Демократске странке" рекао је Елезовић.

Међутим, нагласио је Елезовић, нејасно је зашто Петровић оптужбама на рачун странке и њеног председника тражи алиби за своју политичку одлуку.

Према његовим речима, за свакога ко је привржен политици ДС-а у њој има места, а природно је да онај ко не поштује одлуку страначких органа за то, као и у свакој другој странци, сноси одговорност.

"Наравно да ДС као странка поштује законе своје земље те се у том смислу не може донети одлука о одузимању мандата, али може о одузимању чланства онима који крше одлуке страначких органа", рекао је Елезовић.

Извршни одбор ДС-а искључио је синоћ из странке Петровића и три члана из Деспотовца, док је Вуку Јеремићу дат рок да се изјасни о наводима из дисциплинске пријаве.

Како је прецизирано у саопштењу ДС-а, Петровић је искључен због непоштовања одлуке Главног одбора и кршења Статута странке.

Петровић је најавио да ће се жалити на ту одлуку статутарној комисији ДС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи