Читај ми!

У борби против корупције нема компромиса

Борбом против корупције и изградњом правног система, држава би била поузданији партнер грађанима, али и ефикаснија и праведнија, рекла председница Одбора Скупштине Србије за контролу служби безбедности Јадранка Јоксимовић.

У борби против корупције и криминала нико не сме бити аболиран, јер свака врста компромиса води девалвирању онога што је за Србију најзначајније, а то је борба против системске корупције и изградња правне државе, изјавила је председница Одбора Скупштине Србије за контролу служби безбедности Јадранка Јоксимовић.

Јоксимовић је после састанка са председником Одбора за безбедност Скупштине Републике Српске Ненадом Стевандићем истакла да би борбом против системске корупције и изградњом правног система, држава била поузданији партнер грађанима, али и ефикаснија и праведнија.

"То је, чини ми се, највећи интерес ове владе и СНС као њене окоснице, рекла је Јоксимовићева.

Чињеница да корупција и криминал данас представљају највећи изазов унутрашњој безбедности, како је указала Јоксимовић, указује да све државе у региону морају да нађу начин да неком врстом заједничке акције, координирања и изналажења механизама унапреде стабилност региона.

"Не тражимо да било ко из РС буде поштеђен ако је имао било какве криминалне радње у Србији. Тражимо да буде први процесуиран. То је начин да се афирмише политичка воља како да се поштено води држава, јер ће само она држава која има поштене функционере, хапси криминалце и која не дозвољава државни криминал бити стабилна и способна да се избори за свој опстанак", рекао је Стевандић.

Говорећи о првом састанку са колегама из РС, Јоксимовић је истакла да је један од приоритета тог одбора унапређење регионалне сарадње.

Уз напомену да је РС од посебног значаја за Србију у том погледу, Јоксимовић је навела да има простора да парламентарна сарадња буде унапређена и да постоји добра пракса коју јој је колега из РС данас пренео, а посебно у погледу контроле прикупљања тајних података.

Стевандић је указао да су криминал и корупција проблем сваке државне политике, па и у РС.

"Сагласили смо се да је борба против корупције и криминала борба за државу која има шансе да се брани, рекао је Стевандић и додао да РС даје пуну подршку процесима које је покренуо први потпредседник Владе Србије Александар Вучић.

У разговору са Јоксимовић, како је додао, акцентирани су будући безбедносни изазови у окружењу, јер "геополитичке утакмице на Балкану нису завршене".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи