Читај ми!

Ђилас крив што ДС није формирао Владу

Драган Ђилас је главни кривац што демоктрате нису формирале Владу после мајских избора, рекао бивши функционер те странке Душан Петровић. Јучерашњом одлуком о његовом искључењу, ДС "опет попустио пред Ђиласовим самовлашћем", каже Петровић.

Бивши функционер Демократске странке Душан Петровић оптужио је председника ДС-а Драгана Ђиласа да је главни кривац за то што демоктрате нису формирале Владу после мајских избора.

"Демократска странка није формирала Владу, јер је Борис Тадић изгубио на председничким изборима, а главни кривац је Ђилас, јер је Тадић у Београду освојио девет одсто мање гласова него четири године раније на председничким изборима", рекао је Петровић на конференцији у Скупштини Србије.

Ђилас је, према његовим речима, одговоран за изборне резултате у Београду, али и изборне резултате у целој Србији, будући да је тада био заменик председника странке.

Петровић је рекао да је јучерашњом одлуком о његовом искључењу Демократска странка "опет попустила пред Ђиласовим самовлашћем" и додао да је она још, на његову жалост, "слеђена због резултата избора".

Бивши функционер ДС-а напоменуо је да, када је у питању његово искључење, није реч о посланичком мандату већ о политичком реваншизму.

"Ђилас жели да уклони сваког неистомишљеника припремајући се за ванредну скупштину ДС-а до које би морало да дође ако буде парламентарних избора. Сваког ко жели да постави питање зашто би ДС у овом тренутку освојио мање гласова него у мају 2012. године", рекао је Петровић.

Критиковао је и неке делове Ђиласовог политичког програма, између осталог, и програм о стипендирању 10 хиљада ученика. Због тога је лидера демократа упоредио са француском краљицом Маријом Антоанетом.

"Кад су жене одмарширале од Версаја до Париза тражећи хлеб, јер су биле гладне, онда је чувена краљица, чудећи се што нема хлеба, послузи рекла да им да колаче. Поучан је и важан пример ове краљице због начина на који је завршила", рекао је Петровић.

Петровић је саопштио да се не бави прављењем нове странке и посланичког клуба већ да, за разлику од Ђиласа, поштује правила и чека одлуку статутарне комисије ДС-а којој ће се жалити.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи